Spandoeken bedrukken

U kunt een spandoek met van alles bedrukken en dat maakt zo een veelzijdig product. U kunt hier bij denken aan tekst, foto’s, kleur of illustraties. Een spandoek bedrukken is de ideale buitenreclame voor uw bedrijf maar ook voor privé gelegenheden. Spandoeken zijn er in alle mogelijke formaten en u kunt ze over veel verschillende manieren monteren. Spandoeken bedrukken kan enkelzijdig of dubbelzijdig. Als u uw spandoek wilt ophangen kan dat heel makkelijk om er ringen in te laten maken zodat u hem makkelijk via die ringen kunt ophangen in een frame of ergens anders aan. De meeste gebruikte materiaal die gebruikt wordt voor een spandoek is PVC zeildoek. Dit is namelijk sterke materiaal en ook erg makkelijk schoon te maken, ideaal voor buiten dus. Maar als u toch iets voor binnen wilt ligt canvas of mesh doek het meest voor de hand.

De reden dat veel mensen  PVC spandoeken bedrukken en het ook vaak wordt aangeraden, is dat het materiaal langdurig meegaat en daarom erg geschikt is voor buiten. Bij PVC spandoeken bedrukken kunt u kiezen voor verschillende afwerkingen. U kunt het doek laten omzomen met ringen om de 30cm of om de 50 cm. U kunt er ook voor kiezen om op elke hoek van het doek een ring te laten komen en dan een tunnelzoom van rechts en links te maken of van boven en beneden, het is maar net wat uw voorkeur heeft.

Mesh spandoeken bedrukken kan uw voorkeur hebben. Mesh doeken zijn namelijk lichter dan die van PVC. Maar mesh doeken hebben ook zo z’n nadelen. Door de gaatjes in het doek in het contrast van de print minder groot. Een voordeel van een mesh spandoek bedrukken is dat een mesh doek erg makkelijk te monteren is. En bij het bestellen van een spandoek bij wie het ook is, krijgt u altijd de keuze of u het extra luxe wilt laten afwerken, maar dat ligt aan u zelf.

Het voordeel van spandoeken bedrukken met een omzoom of tunnelzoom is, dat de kans op (uit)scheuring erg wordt verkleint. Door een zoom gaat het spandoek namelijk ook langer mee. Spandoeken bedrukken die een groot formaat hebben is het verstandig om te kiezen voor een omzoom, met ringen om de 30cm of 50cm en niet alleen maar ringen op de hoeken te plaatsen. Zo verstevigt u namelijk uw spandoek.  Er bestaan ook accessoires  voor spandoeken, door middel van deze accessoires te gebruiken kun je makkelijk uw spandoek aan een frame of hekwerk bevestigen.

Het is verder erg handig om te bedenken welke spandoek u wilt gaan gebruiken. Voor binnen of buiten, aan de hand van die beslissing is de keuze makkelijk om een materiaalsoort te kiezen met bijbehorende afwerkingen en accessoires. Dus bij spandoeken bedrukken komen nog meer dingen kijken dan alleen een leuke afbeelding kiezen die je erop wilt hebben. Een spandoek bedrukken vergt toch nog wel wat denkwerk over hoe het allemaal precies wilt hebben.

Stef