Wanneer neem je nou een visitekaartje mee?

Het kan nooit kwaad een voorraad visitekaartjes mee te nemen. Niet alleen op zakelijk gebied, maar ook in de privésfeer.  Je weet namelijk van te voren nooit wie je tegen gaat komen die dag. Als je een vrouw bent heb je vaak wel een tas mee. In deze tas heb je waarschijnlijk nog wel wat ruimte over voor een flinke stapel visitekaartjes. Een man heeft meestal een portemonnee mee. Hierin zitten veel vakjes waar je, naast je overige pasjes, een voorraad visitekaartjes in mee kan nemen. Overigens kun je natuurlijk ook een voorraad visitekaartjes meenemen in je broekzak. Mocht je merken dat de voorraad afneemt is het verstandig tijdig jouw visitekaartjes voorraad aan te vullen. Zorg ervoor dat je een veiligheidsmarge hebt in het aantal kaartjes. Wacht hierbij dus niet tot het laatste kaartje, want dan kun je net zonder zitten. Zeker als je de kaartjes laat drukken bij een externe drukker (deze kunnen namelijk ook andere productieopdrachten hebben waardoor zij niet aan jouw tijdswens kunnen voldoen). Ga je naar een publiekelijk evenement zoals een beurs of conferentie en verwacht je daar veel potentiele klanten tegen te komen? Neem dan een extra grote voorraad mee. Ook als je een afspraak hebt met (potentiele) klanten is het verstandig flink visitekaartjes mee te nemen.

Wat moet er absoluut op het visitekaartje?

Een visitekaartje dient standaard de volgende informatie te bevatten; De naam, het adres, de woonplaats, het logo van het bedrijf, degene zijn functie binnen het bedrijf, telefoonnummers (kantoor/privé), e-mail adres, Skype account (als je veel Skype gebruikt), sociale kanalen (bijvoorbeeld facebook & Twitter).Denk wel goed na of de sociale kanalen adressen kantoor/ en of privé op het kaartje zet. Als laatste hoort het website adres van het bedrijf zeker op het visitekaartje.

Hoe zorg ik dat visitekaartjes niet kwijt raken of kapot gaan?

Hiervoor zijn meerdere oplossingen te noemen. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om met respect om te gaan voor iemand anders zijn visitekaartje (andersom zou jij het ook niet leuk vinden als iemand jouw kaart gewoon weggooit of iets dergelijks). Frommel deze dus niet ergens achterin je zak, en gebruik ze ook niet als onderzetters etc. Gebruik een speciale visitekaartjes map om de kaartjes goed en zorgvuldig op te bergen. Laat dus een visitekaartje bedrukken!visitekaartje maken

Stef