Wanneer kies je voor offset drukwerk of digitaal drukwerk uit Amsterdam?

Bij elke online drukkerij uit Amsterdam kun je tegenwoordig kiezen voor digitale of offset productie. Digitaal drukwerk is een vrij nieuw begrip in de (druk) wereld. Bijna iedereen heeft wel is gehoord van offset drukken (het drukken met de grote machines), maar nog nooit van digitaal drukken. Welke van de twee druktechnieken voor jouw doel geschikt is hangt van meerdere vragen af; Wat is de oplage (klein of groot), wat je wilt bereiken met je drukwerk (welk doel), wanneer heb je het nodig (morgen of over twee weken), wil je het drukwerk personaliseren (bijvoorbeeld met codes of variabele lettertypes) en is het drukwerk mutatie gevoelig?

Kiezen voor offset Amsterdams drukwerk

Bij ouderwets drukwerk heb je te maken met veel ingewikkelde technieken, zoals drukplaten en films. Hierbij zijn de instelkosten hoger, omdat er veel meer ingesteld moet worden. Verder is het traject langer omdat er kleuren gemengd moeten worden, het instellen van de film, kiezen van de juiste drukplaten en het instellen van de rest van het machinepark. Speelt tijd geen rol? Dan is de offset druktechniek meer geschikt. Hierbij is het wel belangrijk dat het om groot (meer dan 1.000 stuks) aantal gaat. De levertijd van offset drukwerk is bij de meeste online drukkerijen tussen de twee en drie weken. Hierbij kan je het drukwerk ook online altijd gemakkelijk en snel aanleveren.

Kiezen voor digitaal drukwerk uit Amsterdam

Digitale productie in Amsterdam houdt in dat het drukwerk geproduceerd wordt zonder tussenkomst van ouderwetse film en machinestraten. De aangeleverde bestanden worden direct naar de pers (meestal HP indigo) gestuurd en direct afgedrukt. Dit zorgt voor een verkort productietraject. Bij online drukwerk is het meestal ook mogelijk om een (digitale) proefdruk te ontvangen. Dan zie je gelijk wat het eindresultaat wordt en dan kun je hier direct akkoord opgeven (of niet natuurlijk). Verder is de personalisatie veel groter dan bij conventioneel offset drukwerk. Extra barcodes etc. nodig? Geen probleem dus voor digitaal drukwerk vanuit Amsterdam. Drukkerij Amsterdam voorziet jouw in al je wensen!

drukkerij-amsterdam

Stef