Waar let je allemaal op bij de aanschaf van LED verlichting?

Het aanschaffen van LED verlichting is voor velen een vervelend klusje. Vaak kom je thuis met de verkeerde lamp, waardoor je weer terug moet naar de winkel of zaak waar je de lamp hebt gekocht, om deze om te ruilen voor het juiste exemplaar. Daarnaast hebben led lampjes veel verschillende eigenschappen waardoor het aanbod led verlichting enorm groot is. En hoe weet je nu precies welke lamp het meest geschikt is voor jou en het beste aansluit bij de wensen en eisen die jij stelt aan een led lamp? Je kunt hiervoor natuurlijk advies vragen aan iemand die er verstand van heeft, maar je kunt jezelf ook inlezen op internet om je kennis over LED lampen te vergroten.

Eigenschappen van LED lampen

De voordelen van LED lampen zijn bij veel mensen wel bekend, maar de verschillende eigenschappen van LED lampen maakt het aanbod van led lampjes groter en groter. Ledverlichtingen hebben verschillende wattages, fittingen, maar ook de kleur van het licht verschilt per lamp. Zo zijn er lampen met warm licht, maar ook met koud licht. Het verschil hierbij is dat het warme licht iets meer oranje is dan het koude licht. Het koude licht is meer wit/blauw licht.

Tevens hebben led lampen verschillende vormen. Er zijn kandelaars-, ronde-, standaard-, kogel-, GU10-, G9-, G4-, reflector-, GU4- en GU5.2 lampen. Hierbij is de ene lamp langwerpig en rond, terwijl de andere lamp juist erg klein en plat is. Hierbij moet je de keuze voor de juiste vorm baseren op onder andere de armatuur waar de lamp in komt. Maar ook de lichtsterkte mag niet worden vergeten. Er zijn vijf verschillende sterktes, van 15W tot 75W. Hierbij staat 15W gelijk aan 2.3w in verbruik en 90 lumen, en 75W staat gelijk aan 16.5 verbruik en 1000 lumen. Led lampjes kopen wordt een stuk gemakkelijker nu je weet waar je allemaal op moet letten!

led-verlichting

Stef