Leuke ideëen voor aan de muur

Interieurtrends

Interieurtrends gaan niet enkel over meubels, verlichting en vloerkleden maar ook over wanddecoratie’s. De trends op dit gebied zijn niet op één hand te tellen. Er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van muurdecoraties. Het is leuk om een interieurtrend te volgen maar wanneer het niet bij jou woonstijl past, kun je beter iets kiezen wat jou interieur de juiste uitstraling geeft. Dat kan een modern schilderij zijn maar ook een klassiek werk kan nou net in jou woonkamer passen. Er zijn vele leuke ideëen voor aan de muur te bedenken die als eye-catcher kunnen dienen.

Wandstickers en sjablonen

De huidige trend is toch wel de wandstickers en sjablonen. Je kunt bijvoorbeeld in de slaapkamer je eigen tekst samenstellen voor op de muur of een mooie sticker in de woonkamer in de vorm van een boom. Past het beste in een modern interieur.

Canvasdoeken

Wat ook heel erg trendy is in 2016 is een mooie foto van je kind of kleinkind af laten drukken op een canvasdoek. Je maakt graag foto’s in de natuur ? Dan is het prachtig wanneer je een mooie afdruk in een drieluik op canvasdoek kunt laten maken. De foto moet dan wel met een goede camera worden gemaakt om het juiste resultaat te krijgen.

Vrolijke schilderijen

De nieuwste trend op het gebied van schilderijen zijn de vrolijke, gekleurde afbeeldingen van koeien en kippen. Deze schilderijen fleuren een interieur in zwart, wit en grijstinten helemaal op en geven nét even een andere uitstraling aan zo’n woonstijl in basiskleuren. Je wordt er helemaal vrolijk van!

Een afbeelding op steigerhout

Steigerhout is tegenwoordig dé ondergrond voor een afbeelding. Zowel teksten als schilderijen in acrylverf zie je steeds meer verschijnen aan de wand. Steigerhout wordt ook veel gebruikt voor tuinschilderijen. Buiten is net zo belangrijk als binnenshuis geworden. Vooral in de zomermaanden kiezen we voor een mooi geschilderd houten paneel.

Schoolplaten

De nostalgische schoolplaat is terug. Vroeger hingen er in de klas van die schoolplaten die je bijvoorbeeld alle schelpen lieten zien of vogels en vissen. Die platen hadden natuurlijk een educatief karakter op een school. Nu zijn ze er voor de fun, weer terug van weggeweest en on-line aan te schaffen.

Ideëen voor de kinderkamer

Wanneer je voor een peuter een kinderkamer gaat inrichten weet je dat de dingen die je aan de muur hangt van tijdelijke aard zijn. Een peuter kijkt anders tegen het leven aan dan een schoolkind. Toch kunnen zowel de peuter als het schoolkind een dierenkop aan de muur erg waarderen. Er zijn verschillende versies zoals een leeuwenkop, olifantenkop of voor de paardenliefhebber een paardenhoofd.

Stef