Grote haast in het verkeer

Een dag heeft 24 uur. Je zou dan ook zeggen dat je meer dan genoeg tijd hebt voor al je dagelijkse activiteiten. Niets is echter minder waar. Wij Nederlanders leven gehaast. We nemen nauwelijks de tijd om te slapen en te eten. Deze haast tekent zich af in ons leven. Een levensstijl die in het teken van haast staat is riskant te noemen. Het leidt ertoe dat je ook in het verkeer continu gehaast bent. Geïrriteerd omzeil je de hele tijd automobilisten die in jouw ogen te langzaam rijden.

Neem de tijd voor een veilige autorit

Het is goed om veilig achter het stuur van je auto te stappen, bijvoorbeeld met een iPhone autohouder. Wanneer je al gehaast aan je dag begint is de kans groot dat je onderweg ergens brokken maakt. Even snel de kinderen naar school brengen en dan gauw de parkeerplaats weer af racen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Kinderen die ook naar school worden gebracht houden geen rekening met jouw haast achter het stuur. Je moet er niet aan denken dat er ongelukken gebeuren.

Schoolgaande kinderen zijn kwetsbaar

Toch is dit wat er regelmatig gebeurt. Wanneer jij niets ontziend weg scheurt van de school is de kans groot dat je vroeg of laat een kind raakt. Kinderen zijn namelijk speels en ze letten niet altijd op het verkeer om hun heen. Het is dan ook zaak om je tijd te nemen wanneer  je door een woonwijk heen rijdt. Houd je aan de 30 kilometer zone. Daarbij moet je uiteraard rekening houden met kinderen bij basisscholen.

Stef