Trapliften plaatsen in je huurhuis of huurappartement

Als je in een huurhuis of appartement woont gelden er andere regels dan als je een huis koopt. Zorg er daarom voor dat de eigenaar van je woonruimte akkoord is met het plaatsen van een traplift. Bespreek met hem of haar de redenen waarom jij denkt dat je trapliften nodig hebt om goed te kunnen functioneren in je huis. Houd bij dat gesprek rekening met de volgende factoren.

Trapliften in je huurappartement

Looptijd van je huurcontract

Probeer te achterhalen wanneer je huurcontract afloopt en probeer te achterhalen bij de eigenaar of jou nog langer als huurder wilt hebben. Aan de traplift zitten namelijk wel redelijke kosten verbonden. Het zou daarom jammer zijn als je na 6 maand de traplift alweer moet demonteren en verplaatsen. Meestal wordt de traplift ook op maat gemaakt, het is daarom maar de vraag of de traplift van je oude woning ook op nieuwe past.

Kosten van de plaatsing van de traplift

De kosten van een traplift kunnen hoog oplopen en de eigenaar van de huurwoning zou daarom ook niet makkelijk doen over het plaatsen ervan. Er kunnen ook nog veel bijkomende kosten koen. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van nieuwe plinten of bijwerken van de verf. Zorg er daarom voor dat je ook een goede reden hebt voor het plaatsen van de traplift.

De originele staat

Je kan dan wel een akkoord hebben gekregen op het plaatsen van trapliften, maar let wel op wat er in je contract staat. Het kan namelijk zo zijn dat je voordat je jouw huis moet alles in de originele staat achter moet laten. Dit kan alleen het verwijderen van de traplift zijn, maar ook het wegwerken van de schade dat de lift achter heeft gelaten.

Zorg voordat je de traplift plaats dat je een schriftelijk akkoord hebt voor de installatie van de lift. Dit zorgt namelijk voor minder zorgen als je jouw oude huurhuis verlaat.
Vergeet de trappen (zoals een nood-of vluchtrap) niet. Bij de meeste trappen kan je ook een traplift aanbrengen. Kijk eens op bij Spiltrap Centrum. Zij maken prachtige spiltrappen op maat, eventueel voorzien van een traplift.

Stef