Wat te doen tegen ongedierte?

Niemand wordt blij van ongedierte, in welke vorm dan ook. Muizen, ratten, houtworm, marters en mollen. Alle ongedierte is vervelend. Heb je last van een van deze dieren? Dan is het aan te raden om eens te kijken naar producten tegen ongedierte. Welke producten het beste werken, is afhankelijk van het soort ongedierte en de plaats waar deze dieren komen. Een muis in huis heeft een heel ander afschrikmiddel nodig dan wanneer je buiten in de tuin last hebt van mollen. Het aanbod afschrikmiddel voor ongedierte is erg groot! Er zijn meer dan 200 producten die je hierbij kunnen helpen.

Help, ik heb last van muizen en/of ratten!

Muizen en ratten kunnen voor erg veel overlast zorgen. Deze beesten zijn erg vervelend en het is dan ook goed voor te stellen dat je hier zo snel mogelijk afstand van wil doen. Er zijn diverse producten op de markt die je helpen bij het wegjagen van muizen en ratten. Ratten en muizen bestrijden kan door middel van korrels, gif, graan, lijmplanken, muizenvallen, kooitjes, ultrasoon, spray en meer! Welke variant voor jou het beste werkt hangt af van een aantal factoren. Spray laat bijvoorbeeld een geur achter en dat is natuurlijk niet zo fijn in het huis. Maar, een ultrasoon werkt bijvoorbeeld alleen door middel van een stopcontact. Deze moet je ook maar net in de buurt hebben.

Wat kan je doen tegen steenmarters?

Hoe erg de overlast van een marter ook kan zijn, het is in Nederland verboden om deze beesten te bestrijden of te vermoorden. Dit komt omdat het een beschermde diersoort is. Heel erg vervelend, want een marter kan voor grote problemen zorgen. Helaas kan het je ook veel problemen opleveren wanneer je je niet aan deze regels houdt. De Nederlandse Flora- en Faunawet liegt er niet om. Schrik ze daarom af met middel van ongedierte winkel.

 

Stef