Hoe kies ik een mooi schilderij voor op kantoor?

Wat is het toch saai als je kantoor helemaal niets over kunst beschikt. Het enige wat er staat zijn bureaus, computers en archiefkasten. Maar heel misschien soms ook wel planten die de boel nog een klein beetje opvrolijken. Maar je kunt je kantoorruimte nog veel meer opvrolijken door een mooi schilderij op te hangen of nog beter een hele muur te laten beschilderen. Kunst laat wat zeggen over je ruimte. Denk daarom goed na over wat er aan de muur komt te hangen.

schilderij

Keuze van schilderijen

Wat het belangrijkste is bij het kopen van een nieuw schilderij is dat je geen goedkoop spul koopt. Dit is vaak namaak en van erg slechte kwaliteit. Het is algemeen bekend dat de kans groot is dat je deze schilderijen niet kunt laten liggen, maar je zult zien dat deze schilderijen door velen wordt gekocht en dus ook niet uniek is. Als je een schilderij koopt moet deze passen bij gevoelens, die over het bedrijf gaan of over normen en waarden die passen bij het bedrijf.

Lijsten

Natuurlijk vindt je het belangrijk dat de kleuren ook goed overeen moeten komen met het verdere interieur van het bedrijf. Behalve het schilderij zijn er ook andere punten die met het schilderij te maken hebben en die niet geheel onbelangrijk zijn. Waar je nu waarschijnlijk meteen aan denkt is de lijst. Een lijst is eigenlijk heel belangrijk, want deze kan een heel ander beeld geven aan een schilderij. Je hebt lijsten in alle soorten en maten. Van modern tot klassiek en van klein tot groot. Ook heeft de lijst een andere functie, namelijk het beschermen van het schilderij. De vorm van de lijst maakt het op het gebied van bescherming niet heel veel uit, want een goede lijst beschermt een schilderij altijd.

Mocht jij nou moeite hebben bij het kiezen van de juiste interieur decoratie? Neem dan eens contact op met de professionals van Bergslot.

Stef