Speerpunten om te kiezen voor LED

Een led lamp heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van andere soorten verlichting. Toch zijn veel mensen nog huiverig als het gaat om de overstap van gloeilampen, halogeenlampen en andere oude lampen naar LED verlichting. Dit komt omdat led lampen een groot nadeel hebben: de prijs. Iedereen is enthousiast over de voordelen van LED verlichting, maar er zijn natuurlijk ook nadelen. Een nadeel van LED lampen is dat ze aardig prijzig zijn. Dit is dan ook waarom veel mensen nog terughoudend zijn. Zij zijn bang dat ze veel geld uitgeven aan nieuwe verlichting, en dat dit zich uiteindelijk niet loont. Dat is enorm jammer want LED verlichting kan je enorm veel voordeel opleveren.

Unieke LED verlichting

Iedereen kent wel de Led-lamp die bij de winkel om de hoek kunt kopen. Maar er zijn ook speciale led lampjes verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld de explosieveilige led verlichting. Deze lamp is speciaal ontwikkeld voor locaties waar een verhoogd risico is op explosiegevaar. Zware industrieën kunnen risico’s met zich mee brengen, en zo ook het risico op explosiegevaar. Om de risico’s zo veel mogelijk te beperken is het belangrijk dat je let op welke verlichting je aanschaft.

Kies de juiste LED lamp

Ben je opzoek naar nieuwe led verlichting? Houd dan rekening met een aantal zaken en volg het volgende stappenplan zodat je zeker weet dat je uiteindelijk de juist led lamp aanschaft.

Allereerst moet je kijken naar de lichtintensiteit. Hoeveel lumen moet de lamp hebben? Vervolgens kijk je naar de fitting, zoek je een grote fitting, kleine fitting of een pin-fitting? Ten slotte kun je kijken naar de kleur van het licht. Zoek je een lamp met warm en oranje licht of juist led verlichting met een koele en blauwe kleur? Waar je voorkeur ook naar uit gaat, ze zijn vast en zeker verkrijgbaar als explosieveilige led verlichting.

 

Stef