Veel mensen weten dat de wilg een mooie grote boom is met veel mogelijkheden. Zo kun je er ook wilgenmatten van maken. Met wilgenmatten kun je ook veel doen. Zo kun je meer privacy creëren in je tuin, maar kun je het ook gebruiken als markeringen voor je tuin. Waar mogen planten wel groeien en waar niet. Door de wilgenmatten als marketing te gebruiken behoud je toch de natuurlijke elementen van de tuin, zonder dat je hier plastic aan toe hoeft te voegen.

Als tuinafscheiding

Als je een grote hoeveelheid nodig hebt van de wilgenmatten is het handiger en uiteindelijk ook voordeliger om de wilgenmatten op rol te halen. Je koopt namelijk een grotere hoeveelheid in een keer en betaald dus minder belasting over de wilgenmatten op rol. Als je de wilgenmatten op rol als tuinafscheiding gebruikt krijg je een iets natuurlijkere uitstraling aan je tuin. Naar ze als tuinafscheiding of als markering voor je tuin te gebruiken kun je nog andere dingen met de wilgenmatten.

Wilgenmatten op je balkon gebruiken

Als je in een appartement woont heb je vaak maar een klein balkonnetje met weinig privacy. Zo kan iedereen naar binnen kijken en kunnen je naaste buren vaak goed zien wat je aan het doen bent. Daarom kun je de wilgenmatten tegen de wanden van je balkon monteren. Zo krijg je wel een natuurlijke uitstraling, en heb je toch de privacy die je wilt hebben op je balkon. Deze wilgenmatten kun je over het algemeen beter apart kopen omdat je geen grote hoeveelheid nodig hebt.

Stef