Rieten matten voor in je achtertuin

Veel mensen wonen in de stad. En vaak zijn de achtertuinen in het centrum niet zo mooi en natuurlijk dan dat je ergens op het platteland woont. Er zijn dus verschillende manieren waardoor je toch dit natuurlijke effect ook in het centrum van een stad te creëren. Je kunt veel planten in je tuin plaatsen. Maar dit kan je tuin erg klein en vol laten lijken. Er zijn daarom betere manieren om dit probleem op te lossen. Zo heb je matten van verschillende materialen die je tegen je huidige beschutting aan kunt plaatsen. Je hebt deze matten namelijk in verschillende hoogtes en lengtes. Je kan ze dus aanpassen aan de huidige beschutting in je tuin.

Welke materialen zijn er?

Een van de populairste matten zijn de rieten matten. Riet komt namelijk erg vaak voor in Nederland en heeft ook een mooi uiterlijk. Ook kun je het riet nog in verschillende kleuren bestellen. Je kunt hele lichte rieten matten kopen, maar ook juist donkere omdat deze net iets minder opvallen in je tuin. Het ligt er maar net aan wat voor look jij wilt creëren met de rieten matten in je achtertuin.

Beter teveel dan te weinig

Omdat je vaak niet weet hoe het monteren van de rieten matten verloopt raad ik aan om net iets meer dan de gewenste hoeveelheid te bestellen. Er kunnen namelijk stukken kapot gaan, of je komt er op het laatst nog achter dat je een stuk niet hebt meegerekend. En het zou jammer zijn dat je dan de kleur uitverkocht is en jij weer langer moet wachten op de juiste kleur om je tuin af te maken.

Stef