Wat moet je weten voordat je een traplift gaat kopen?

Als aller eerste moet je natuurlijk weten waarom je de traplift gaat aanschaffen. Verschillende mensen hebben namelijk verschillende redenen om dit te doen. De ene persoon heeft een ongeluk gehad waardoor ze niet meer kunnen lopen, en de andere persoon heeft een aangeboren handicap. Het vervelende hiervan is dat deze mensen vaak niet zelf de trap op kunnen lopen, en dat er daarom elke keer mensen moeten helpen met het oplopen van de trap. Dit kan erg vervelend zijn voor de persoon in kwestie, maar ook voor der persoon die helpt.

Geld terugvragen

Een traplift kopen is een erg grote uitgave voor een normaal huishouden. Het is daarom fijn dat je ook geld terug kunt vragen van de gemeente. Dit kun je doen bij de wmo teruggave. Hier kun je aangeven waarom je geld terug wilt krijgen van de gemeente. Als de gemeente dit een geldige reden vind, kun je een groot deel van dit bedrag terug krijgen. Dit is fijn voor de mensen die geld goed anders kunnen besteden.

Huren in plaats van kopen

De meeste mensen weten wel dat je een traplift aan kunt schaffen, maar hebben vaak geen idee welke mogelijkheden er allemaal zijn. Zo kun je ook een traplift huren. Dit is alleen niet in elke situatie even geschikt. Omdat je meestal ook moet betalen voor de installatie kosten. En dit kan vaak veel zijn in vergelijking met de huur kosten van de traplift. De huur van een traplift kan afhangen van de grootte en soort traplift dat je huurt. De meest standaard trapliften zijn natuurlijk wel goedkoper dan de trapliften die geen bochten in hun frame hebben.

Stef