Andere landen en de bijbehorende cultuur

In de vakantieperiode gaan veel Nederlanders weg van huis. De meeste mensen kiezen ervoor om naar een warm en zonnig land te gaan. Naast deze mensen zijn er ook nog genoeg mensen die graag in eigen land blijven en daar bijvoorbeeld een bungalow huren of op de camping staan.

Andere landen en de bijbehorende cultuur

Als je ervoor kiest om op vakantie te gaan naar een ander land zijn hier natuurlijk andere gewoontes en daar hoort ook een andere cultuur bij. Dit is in ieder land weer verschillend en het is dan ook verstandig om voordat je op vakantie gaat te kijken welke gewoontes erin dat land van toepassing zijn. Je wilt tijdens je vakantie natuurlijk niemand beledigen en zonder dat je je hier van bewust bent kan dat toch gebeuren. Wat in het ene land wordt gezien als compliment kan in het andere land juist weer extreem beledigend zijn. Het is daarom dan ook verstandig je in te lezen over de gewoontes en de cultuur van het land waar jij op vakantie gaat. Door dit te doen weet je zeker wat je juist helemaal niet moet doen.

Bekende vakantielanden

Iedereen heeft natuurlijk voorkeur voor een bepaald vakantieland. Sommige mensen gaan al jaren naar Spanje, terwijl andere juist ieder jaar naar een ander land gaan. Naast dat je voorkeur hebt voor een bepaald land kan je ook een sterke voorkeur hebben voor een bepaalde cultuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Italië. Iedereen weet eigenlijk wel dat Italië bekend staat om zijn pizza’s, pasta’s en daarnaast kan je er heerlijke Italiaanse wijn kopen. Het kan dus zomaar zo zijn dat jij niet kiest voor de omgeving en de weersomstandigheden maar echt gaat voor de cultuur en de daarbij behorende gewoontes en mensen. Je kunt natuurlijk ook op vele verschillende manieren op vakantie. Je denkt al snel aan de auto of het vliegtuig. Ideaal voor landen die wat verder weg zijn of als je reist met een groot gezin. Naast deze vervoersmiddelen kun je ook voor kiezen om op fietsvakantie te gaan of een boottocht te maken. Iedereen heeft wel een voorkeur en het wordt door iedereen anders ervaren.

Holiday in the sun

Stef