Stoere lampen, een huiskameraccessoire dat opvalt

Als je het over stoere lampen hebt, dan wordt er meestal een verbinding gelegd met zogenaamde industriële lampen. Deze lampen werden slechts gebruikt op basis van functionaliteit. Ze geven veel licht en kunnen tegen een stootje. Dat laatste vinden we dan ook terug in het gebruikte materiaal en de vormgeving van dergelijke lampen.

De stoere lamp heeft tegenwoordig ook zijn weg gevonden in het interieur van de moderne woning.

 

Industriele lamp

 

Waarom kiezen voor stoere lampen

Er zijn misschien tig redenen te verzinnen waarom dergelijk industrieel vormgegeven lampen het beste passen bij jouw, mogelijke nieuwe, wooninterieur. Uiteindelijk blijft er na lang debatteren maar één echte reden over: je vindt stoere lampen gewoon mooi.
Binnen deze simpele uitkomst springen er twee basisprincipes uit waarom je ze precies zo mooi vindt: ze passen of juist niet.

 

Aansluiting of contrast

Die laatste opmerking klinkt misschien wat vreemd, maar daarin schuilt het unieke van het mens-zijn. Soms willen we niet dat iets harmonisch in elkaar steekt.
Het lijkt logisch een woonkamer, voorzien van een stevig, doch elegant, zwartlederen bankstel en robuuste houten meubelen, uit te rusten met passende stoere hang- en industriële wandlampen. Daarentegen is het ons ook niet vreemd het contrast op te zoeken en industriële wandlampen te combineren met een veel zachter aandoend interieur. Dat zou bijvoorbeeld de veelzijdigheid en misschien rebelsheid kunnen vertegenwoordigen van de persoon, die voor een dergelijke combinatie gekozen heeft.

 

Geen ontkomen aan

Het valt niet te ontkennen dat de industrielook een trendy look is, of je het nu hebt over een massief uitziende, stoere hanglamp, of een industriële wandlamp. De vormgeving is robuust, technisch en praktisch, de onderdelen zo gebouwd dat ze tegen een stootje lijken te kunnen. Zelfs oude fabrieksmodellen gaan voor hoge prijzen weg in antiekprogramma’s op tv.

 

Het is altijd leuk als mensen reageren op de manier waarop jij je huis ingericht hebt. De stoere lamp, passend of niet, vormt daarin gemakkelijk een onderwerp van interesse.

 

Dit weekend gaat de klok achteruit! 's Avonds wordt het steeds sneller donker. Haal de warmte in huis met koper. Koper geeft een warme gloed aan je interieur. Wat is jouw favoriet?https://www.koperen-lampen.nl/

Geplaatst door LichtXpert op vrijdag 28 oktober 2016

Stef