Een fitnessstudio in je tuinhuisje, 6 inspiratietips

Het is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit de maatschappij en bijna altijd is er wel iemand in je naaste omgeving die het doet; fitness. Zelf lijkt het u ook wel interessant om eens een kijkje te nemen op de sportschool maar één ding valt u meteen op. Vanwege de populariteit is het hier enorm druk. Vanwege de drukte op de sportschool besluit u om thuis te gaan sporten op een plek die ook ideaal te gebruiken is als eigen fitnessruimte, namelijk uw tuinhuisje. Wij geven u  6 inspiratietips die u kunt gebruiken om uw eigen tuinhuisje in te richten als fitness ruimte.

Uw eigen yoga ruimte

U kunt uw tuinhuisje zelf inrichten als eigen yoga ruimte. Het inrichten als perfecte yoga ruimte is niet moeilijk. Het enige wat u echt nodig heeft zijn yoga matjes en genoeg ruimte. Zorg daarnaast voor een ontspannen sfeer doormiddel van muziek of decoraties.

Uw tuinhuisje als zumba ruimte

Ook voor zumba, een fitnessprogramma gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, is niet veel moeite nodig. Voor deze energieke vorm van fitness is een goede zachte ondergrond noodzakelijk. Zorg daarnaast voor een radio of andere vorm van muziekspeler voor het afspelen van de zumba nummertjes.

Het nieuwe populaire x-core

Ook het nieuwe populaire x-core is gewoon simpel te doen in uw tuinhuisje. X-core is ook een fitnessprogramma op muziek alleen hierbij wordt gebruik gemaakt van een buis gevuld met grit wat zorgt voor weerstand bij het schudden. Zorg ook hier naast de x-core buis dus weer voor een zachte ondergrond en muziek om in uw eigen tuinhuisje x-core te kunnen doen.

Spinningzaal

Ook is uw tuinhuisje ideaal om te gebruiken als spinningzaal. Wat u hiervoor wel moet aanschaffen is een spinningfiets. Verder kunt u ook hier zorgen voor muziek op de achtergrond om het spinnen wat leuker te maken.

Een kickboksruimte

Bent u meer van de hardere vechtsporten dan is een tuinhuisje ook geschikt als sportruimte. Zorg voor goede bokshandschoenen en hang bijvoorbeeld een bokszak op aan het plafond. Zorg ook hier voor een goede zachte ondergrond en eventueel een partner om mee te sparren.

Krachtsport

Is het uw doel om gespierder te worden dan is een tuinhuisje ook een goede optie voor het doen van krachtsport. Wel kan dit een dure optie worden maar uiteindelijk bespaard u wel elke maand de maandelijkse fitness kosten. Schaf een aantal dumbbells aan en eventueel een bankje om oefeningen op te doen. Verder kan er nog gekozen worden voor een stang met gewichten of als u alles uit de kast wil trekken kunt u kiezen voor de aanschaf van een heus bankdrukset of squatrek. Genoeg mogelijkheden!

Bent u nou geïnspireerd geraakt en wilt u meer te weten komen over de tuinhuisjes van Lugarde? Kijk dan op www.lugarde.nl

Stef