Hoe pak je het probleem goed aan?

Om ervoor te zorgen dat je geen overlast van muizen krijgt kan je een aantal voorbereidingen treffen om zo de komst op muizen te verkleinen. Wanneer je bijvoorbeeld vogels hebt is de kans groot dat je hier ook vogelvoer voor hebt. In veel gevallen heb je dit ergens opgeslagen staan, maar dit is niet alleen voor vogels lekker maar ook zeker voor muizen.

Sluit alles goed af

Het lijkt zo onwaarschijnlijk dat er een muis door een piepklein gaatje past, maar dit zal je toch echt verbazen. Het is dan ook altijd verstandig om wanneer je bijvoorbeeld een emmer voer in de schuur hebt staan dat je deze goed afsluit met een deksel. Als je bijvoorbeeld een volière in de tuin hebt staan die omringt is door kippengaas dan kunnen ze zich hier alsnog door heen wurmen. De kans is groot dat ze zich vervolgens helemaal vol vreten en via dezelfde weg weer een uitgang zoeken. Na al dat eten wat ze hebben gehad is de kans groot dat ze hier op de terugweg niet meer door heen passen en dus ook vast komen te zitten. Het is daarnaast ook moeilijk tegen te gaan aangezien je hier weinig tot geen invloed op hebt. Tuurlijk kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld meerdere lagen gaas over elkaar heen leggen zodat het een stuk moeilijker wordt, echter is dit alsnog moeilijk te achterhalen of dit nu daadwerkelijk werkt of niet.

Het probleem aanpakken

Natuurlijk wil je wanneer er een probleem is, dat je dit ook kan oplossen. Wanneer je een muis wilt vangen of dood wilt maken dan is de kans groot dat dit moeilijk gaat wanneer je dit moet doen in een omgeving waar ook andere dieren aanwezig zijn. Het is dan ook zeer lastig om hier een muizenval in te zetten. Je kunt jezelf dan ook afvragen of je in dit geval eigenlijk wel een muizenval kunt gebruiken. Naast dat je de klassieke muizenval hebt zijn er ook vallen die van af boven zijn afgeschermd. In deze gevallen is het niet mogelijk om door bijvoorbeeld vogels in de val te komen.

Stef