De Cloud hosting

Veel meer dingen worden tegenwoordig online geregeld. Hierbij kun je denken aan het opslaan van bestanden en foto’s. Dit is een groot voordeel omdat je dan alles op een compacte plek hebt staan, en je dus bijvoorbeeld niet je hele huis door hoeft te zoeken naar die bepaalde vakantiefoto’s. Het enige nadeel is wel dat als je geen verstand hebt van computers, dat het dan best een klus kan zijn om alles goed op te slaan en ook weer terug te kunnen vinden. Maar hoe wordt deze dienst genoemd en wat kun je ermee? De dienst cloud hosting gaat namelijk samen met de dienst van het verhuren van de vps server.

In samenhang met een vps server

Een vps server is een virtual private server. Dat is dus een server die je zelf in beheer hebt. Je kunt dus zelf kiezen hoeveel geheugen en opslagruimte je op jouw server wilt hebben. Op deze vps server kun je alles opslaan wat je zelf wilt. Hierbij kun je denken aan gewoon bestanden maar ook foto’s die je graag goed bewaard wilt houden. Het voordeel is wel zolang je de foto’s niet weggooit blijven ze wel goed. Dit is anders met foto’s bewaren in een fotoboek. Hierbij weet je nooit of de foto’s beschadigd raken door bijvoorbeeld water of andere dingen.

De vps server

De vps server is de server die je tot jouw beschikking krijgt als je een bepaald aantal geheugen of capaciteit huurt. Het is handig want je kan zelf bepalen welk besturingssysteem je erop wilt hebben en wie er eventueel toegang krijgen tot je server. De mensen die toegang krijgen kunnen er bestanden opslaan, maar ook dingen vanaf halen.

Stef