Waarom huishoudens kiezen voor een gietvloer in de keuken

Gietvloeren zijn enorm in opkomst en steeds meer mensen beseffen dat het meer is dan een industriële trend. Want waar de gegoten vloeren eerst alleen in bedrijfsruimten, fabrieken en andere industriële ruimten waren te vinden, kiezen ook steeds meer huishoudens voor deze vloer. De soort vloer heeft een aantal specifieke voordelen, waardoor vooral de keuze voor een gietvloer in de keuken erg populair. Maar waarom?

Soorten gietvloeren

Gietvloeren zijn er in verschillende soorten. De verschillen zijn te vinden in opbouw en de soorten lagen waaruit de vloer bestaat. Hierbij moet rekening worden gehouden met de ondergrond, vaak de oorspronkelijke vloer, van de gietvloer. Daarnaast is er ook verschil in materialen in de gietvloer, waardoor sommige soorten beter geschikt zijn voor de toepassing in huishoudens. Een gietvloer in de keuken moet namelijk aan een aantal eisen voldoen. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt en dus jaren plezier kan hebben van de vloer? Schroom niet om aan te kloppen bij een professional in gietvloeren.

De voordelen van een gietvloer in de keuken

De voordelen van een gietvloer zijn eindeloos, waardoor juist de toepassing in de keuken ideaal is. Ten eerste is een gietvloer naadloos, waardoor de ruimte vele malen groter oogt. Aangezien veel keukens vandaag de dag steeds meer bij de leefruimte worden betrokken, geeft dit een ruim effect. Hiernaast is een gietvloer gemakkelijk schoon te maken en te houden, waardoor er onbezorgd kan worden gekookt en geleefd. Bovendien is het mogelijk te kiezen voor een slipvrije uitvoering van de vloer. Handig voor als je soms iéts te enthousiast aan het koken bent. Een gietvloer gaat daarnaast perfect samen met vloerverwarming.

Het onderhoud van de gietvloer

Hoe vervelend het soms is om de keuken schoon te houden, zo gemakkelijk is het om de gietvloer in je keuken te onderhouden. Gietvloeren zijn namelijk voorzien van een laag die niet alleen vocht, maar ook stofwerend is. Het onderhoud? Gewoon met een vochtige dweil of swiffer dus! Ook dat is een van de voordelen van een gietvloer in de keuken. Twijfel je nog? Bezoek een gietvloeren-boer en laat je overtuigen, verrassen en verwennen met een gietvloer in jouw persoonlijk uitgekozen kleur.

 

Stef