Wanneer maak je gebruik van een lucht verhitter?

Hete lucht lassen, ook wel proces heating genaamd, wordt over het algemeen vooral gebruikt bij processen in de industrie. Er wordt wel pas gesproken van hete lucht lassen als er tempraturen van boven de zeshonderdtachtig graden gebruikt worden. Ik ga u in dit artikel wat meer vertellen over welke verschillende processen er uitgevoerd kunnen worden met deze techniek en daarnaast ook wat meer over de mogelijkheden van hete lucht lassen.

Wat is hete lucht verhitten?

Als er bij industriële processen gebruikt gemaakt wordt van tempraturen die hoger liggen dan zeshonderdtachtig graden wordt er gesproken van hete lucht verhitten. Er zijn verschillende dingen die aanwezig moeten zijn om de tempratuur zo hoog te krijgen.  Om te beginnen natuurlijk een verwarmer die deze hete lucht produceert, daarnaast ook een regelaar waarmee u de tempratuur met kan regelen en als laatste natuurlijk het juiste mondstuk waarmee u op de juiste manier deze hoge hitte over kan brengen op het object dat verhit moet worden.

Er zijn verschillende processen die met deze hitte uitgevoerd kunnen worden. Om te beginnen kunt u natuurlijk componenten verwarmen, laten krimpen, verschillende objecten steriliseren, iets wat bevroren is ontdooien, artikelen laten drogen, twee componenten met elkaar verbinden of artikelen laten vromen naar vormen die u wilt.

In de verpakkingsindustrie wordt er veel gebruik gemaakt van deze techniek, dit omdat het erg gemakkelijk is om een goede, sterke en efficiënte verpakking te maken met verbogen plastic om de producten te beschermen.

Wat is er benodigd bij hete lucht verhitten?

Omdat er met hoge tempraturen gewerkt wordt is het erg belangrijk om een kwalitatief hoge verhitter te werken. Controleer zelf ook altijd nog extra de apparatuur op veiligheid naast dat de producten natuurlijk door de producent zijn gecontroleerd. Sommige lucht verhitters  zijn ook uitgerust met een extra warmte element om producten makkelijker te verbuigen, waar deze techniek toch vaak voor bedoeld.

Zelf hete lucht verhitten?

Op kleine schaal kunt u natuurlijk ook het zelf uitvoeren. Eenhete lucht föhnkunt u ook componenten warm maken, andere vormen geven en ook verbinden met andere componenten. Het kan zelfs worden toegepast bij bijvoorbeeld dak bedekken, buizen verbuigen naar de vormen die u nodig heeft en ook bijvoorbeeld een zeil verwarmen. U kunt met deze föhn ook zelf lassen als u het wilt. Het is wel erg belangrijk om een goed mondstuk erop te plaatsen en rekening te houden met de afwerking omdat u wel wilt dat het er goed uit ziet.

Kijk voor alle mogelijkheden op onze website of neem gerust bij vragen en/of opmerkingen contact op en dan kijken we naar de juiste oplossing voor uw vraag of probleem.

Stef