Hoge kwaliteit vs. Lage kwaliteit tuinhuis. Wanneer is het een goede investering?

Als het aankomt op het kiezen van het juiste tuinhuis, zijn er talloze mogelijkheden. Dit geldt voor de grootte, het ontwerp, het soort hout en bouwsystemen. Als u graag een tuinhuis aan wilt schaffen is het belangrijk dat u let op de volgende kenmerken: de kwaliteit van het hout, het bouwsysteem, deuren, ramen, dak en vloeren. Hoe zie je het verschillen tussen een goede kwaliteit tuinhuis en een lage kwaliteit? Lees alles in dit artikel.

De houtkwaliteit


Houtconstructies bieden veel voordelen zoals, lage kosten en snelle productie etc. Echter als u op zoek bent naar een blokhut als gastenverblijf, is het van belang om voor goede kwaliteit aan hout te hebben voor uw blokhut. Het is belangrijk dat u kijkt de blokhut gemaakt is van vurenhout en of het hout is gedroogd. Het beste is dat het hout 14 – 16% vochtgehalte heeft.

Bouwsystemen


Andere belangrijke punten zijn of het tuinhuis wind- en waterbestendig is, hoe sterk en duurzaam het is en is het makkelijk te monteren. Veel mensen kijken niet naar het bouwsysteem, maar naar het uiterlijk. Houdt u van overlappende hoekverbindingen? Dan kunt u het beste kiezen voor het blokhut bouwsysteem. Bij een houten bouwsysteem moet u echter rekening houden met wind- en waterbestendigheid, sterkte, duurzaamheid en montagetijd.

Deuren, ramen daken en vloeren


Wanneer u een tuinhuis of blokhut wilt kopen, is het belangrijk dat u rekening houdt met de kwaliteit van het hout en het bouwsysteem. Ook moet u kijken naar de kwaliteit van de deuren, ramen, daken en vloeren. Hoge kwaliteit deuren, ramen, daken en vloeren zijn duurzamer en gaan langer mee. Het zorgt voor de nodige isolatie en veiligheid.

Hoe kunt u de kwaliteit van een tuinhuis onderscheiden tussen hoge kwaliteit en lage kwaliteit? Alleen bij een hoge kwaliteit tuinhuis heeft u rekening gehouden met elk detail voor comfort. Wilt u een tuinhuis van hoge kwaliteit? Bekijk het aanbod tuinhuizen en blokhutten op www.lugarde.nl/shop/tuinhuizen-blokhutten/

Stef