De beste oplossingen voor het opbergen van tuingereedschap en grasmaaiers

Zowel tijdens als aan het einde van het tuin- en maaiseizoen moeten tuingereedschap en grasmaaiers makkelijk en veilig opgeborgen worden. Als u een garage bezit die ruim genoeg is, dan is het geen probleem om een plaats te vinden voor uw grasmaaier en gereedschap. Als uw garage echter al overvol is, zult u ergens anders een extra opslagruimte voor uw tuinuitrusting moeten vinden. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor het samenstellen van een tuingebouw zoals een tuinhuis, een blokhut of een schuur om hun leefruimte uit te breiden, inclusief de opslagruimte. Als u op zoek bent naar een opslagruimte om uw tuingereedschap, grasmaaier en zelfs uw tuinmeubilair netjes op te bergen, lees dan dit artikel om erachter te komen welke opslagoplossing het beste voor u is!

Een berging

Heeft u een kleine tuin en weinig tuingereedschap? Dan is een compacte schuur de beste oplossing. Zelfs de kleinste schuur kan extra opslagruimte bieden als er goed gebruikt wordt gemaakt van de ruimte. U kunt de wanden gebruiken om de opslagruimte goed te benutten. Hang schappen of haken aan de muur om bijvoorbeeld snoeischaren, tuinhandschoenen, een schop en een hark netjes op te bergen. Op de vloer kunt u grotere voorwerpen kwijt zoals een grasmaaier, tuinmeubilair of zelfs een fiets.

Een tuinhuis met een luifel

Heeft u een tuin en mist u een lounge-ruimte en wat extra opslagruimte? Door te kiezen voor een tuinhuis met een luifel kunt u dit gemakkelijk combineren. Gebruik het tuinhuis als opslagruimte voor al uw tuinmachines. Om de opslagruimte goed te benutten en overzichtelijk te houden kunt u ervoor kiezen om planken, opbergkasten manden en bakken te plaatsen. Onder de overkapping kunt u een lounge-ruimte creƫren of een barbecue met tuinmeubilair.

Een blokhut voor extra leefruimte of opslag

Als uw tuin ruim genoeg is, kunt u kiezen voor een tuinhuis met meerdere kamers, die zowel kan dienen voor opslag als voor andere doeleinden zoals een fitnessruimte, een hobbyruimte of een logeerkamer. U kunt zelfs kiezen voor een model met twee ingangen, zodat u de ruimtes volledig kunt scheiden. Sterker nog, in een ruime berging kunt u niet alleen uw tuingereedschap opslaan, maar ook andere bezittingen, die bijvoorbeeld thuis geen plaats hebben, zoals een kampeeruitrusting.

Welke opslagoplossing geeft u de voorkeur? Als u op zoek bent naar een tuinhuis, blokhut of schuur, ontdek dan ons assortiment op www.lugarde.nl/

Stef