De nieuwste onderbroeken trend: Duurzame boxershorts

Wat zijn jouw waarden? Het is van belang om te leven vanuit je waarden. Je kunt bij alles wat je doet in het dagelijkse leven je waarden als uitgangspunt nemen en kijken of het erbij past. Het is een moeilijke stap om jezelf bijvoorbeeld af te vragen hoe de kledingindustrie voor klimaatverandering zorgt, maar het is een begin. Wat nog beter is, is beginnen aan duurzaam ondergoed. Misschien kom je erachter dat dit echt iets voor jou is.

Duurzaam ondergoed

Maxx owen ondergoed is niet meer weg te denken uit de ondergoed. Eenmaal gedragen en je wilt nooit meer iets anders, zoals ze zelf zeggen. De boxershorts van Maxx owen zijn gemaakt van 95% bamboe van Viscose en 5% Elasthaan en daarmee dus gemaakt van duurzame materialen.

Bamboe

Bamboe is een tropische gras/rietsoort met stevige holle houtachtige stengels. Het is te vinden in Amerika en Azië. Het staat bekend als het voedsel van de bedreigde reuzenpanda, daar moest je vast aan denken. Bamboe doet echter nog veel meer dan alleen panda’s voeden. Waar bamboe nog meer goed voor is noemen we hieronder op.

  • In Nederland wordt het materiaal ondergewaardeerd en vooral gebruikt voor meubels, vloerkleden of gordijnen. Bewoners van Zuidoost-Azië kunnen dit materiaal meer waarderen en bouwen er zelfs hun huizen inclusief in richting van.
  • In derdewereldlanden is bamboe een belangrijk bouwmateriaal voor de constructie van huizen, bouwsteigers en bruggen. Ze gebruiken bamboe omdat het buitengewoon sterk en buigzaam is.
  • Nog een reden om bamboe te gebruiken is omdat bamboe hol is vanbinnen. Daarom wordt het gebruikt voor de constructie van eenvoudige waterleidingen, na doorboring van de tussenschotten waar bladeren zaten voor exportdoeleinden en voor allerlei nuttige gebruiksvoorwerpen, zoals gevlochten vis- en kreeftenvallen, hengelstokken, bestek, speelgoed, fluiten en andere muziekinstrumenten.

Is het niet geweldig, praktisch, comfortabel en óók nog eens duurzaam om bamboe nu te gebruiken voor ondergoed?!

Elasthaan

Elasthaan, een kunstvezel die zich onderscheidt van andere kunstvezels met zijn extreme rekbaarheid. Elasthaan is in staat om tot 5 keer zijn oorspronkelijke lengte uit te rekken en wanneer de spanning wegneemt weer in de oorspronkelijke lengte terug te keren. Oftewel: Elasthaan kan zich 500% uitrekken. Het is ook wel de vervanger van rubber en wordt synthetisch rubber genoemd. Hoe het onderscheidt van rubber is door de volgende aspecten:

  • De weerstand is 2/3 keer groter
  • De dichtheid is 60% van die van rubber
  • Het is thermoplastisch
  • Elasthaan is bestand tegen olie, zonlicht en zout water (ideaal als je geen zwembroek hebt en toch de zee in wilt duiken)

Beter dan katoen, zachter dan zijde

Het e-ticket voor Hypoallergeen staat ervoor dat er geen of weinig allergische reacties uit voortkomen. Allergische reacties komen vooral voor bij cosmetica en voedsel. Elasthaan ademt en absorbeert, beter dan katoen. Het is soepeler en zachter dan zijde en heeft thermo control in de zomer én winter.

Wij kunnen ons geen betere nieuwe trend dan de boxershorts van Maxx owen voorstellen. Het is duurzaam en het controleert je temperatuur.

 

 

Stef