Waarom jij jaloezieën in huis moet hebben

Het woord jaloezieën verraad al een beetje waar ze voor bedoeld zijn, juist ja: privacy! Naast privacy hebben jaloezieën nog veel meer functies. In deze blog kun je lezen wat deze functies zijn en waarom jij jaloezieën in huis moet hebben hangen.

Verduisteren

Jaloezieën zijn zeer praktisch, je kan het namelijk zo donker maken als je zelf wilt. Nu hoor ik u denken: ‘’dat kunnen gordijnen ook’’. Dat klopt, gordijnen zijn echter een stuk minder praktisch dan jaloezieën. Dit heeft te maken met het feit dat je met jaloezieën het licht ook kunt dimmen door de jaloezieën niet helemaal dicht te draaien. Bij gordijnen is dit onmogelijk. Ook hebben gordijnen rails die altijd blijven haken, jaloezieën hebben hier geen last van.

Hygiëne

Het onderhoud van jaloezieën is super makkelijk. Je kunt jaloezieën zeer gemakkelijk schoonmaken, dit doe je door de jaloezieën af te nemen met een vochtig doekje. Zeker ten opzichte van gordijnen zijn jaloezieën makkelijk schoon te houden. Gordijnen moet namelijk helemaal in de wasmachine en op een speciale manier behandeld worden.

Soorten jaloezieën

Jaloezieën komen in allerlei verschillende vormen en maten. Allereerst onderscheiden we twee soorten materialen. Je hebt enerzijds aluminium jaloezieën en anderzijds  houten jaloezieën. Verder heb je horizontale en verticale jaloezieën. Jaloezieën komen verder ook in alle kleuren van de regenboog. Kortom er is dat altijd wel een soort jaloezieën te vinden die bij het interieur van jouw woning past.

Jaloezieën op maat

Wij raden aan om jaloezieën op maat te laten maken. Dit omdat jaloezieën op maat beter integreren in het interieur. Jaloezieën op maat zorgen voor een ongekend luxe uitstraling. Ook zullen jaloezieën op maat beter functioneren en daarom langer mee gaan.

Stef