Waar moet u letten bij het kopen van een rubberboot?

Nederland is bij uitstek een botenland. U kunt ervoor kiezen om de vele vaarroutes, jachthavens en meren te verkennen met een rubberboot. Droomt u ervan de wateren binnen en buiten Nederland te verkennen met een rubberboot? Wilt u een rubberboot kopen? In dit artikel geven wij enkele tips waar u op kan letten bij het aanschaffen van een rubberboot.

Wat zoekt u in watersport?

Wat voor type watersporter bent u, of denkt u te zijn? Bent u vrij energiek en zoekt u een rubberboot om lekker bezig te zijn of zoekt u liever de rust op? Wilt u sportief sturen of wilt u liever in alle kalmte dobberen met een glaasje wijn in de zon? Alles kan als u maar bedenkt wat u met uw rubberboot wilt doen voordat u een keuze heeft gemaakt. Begin uw zoektocht door te bedenken wat voor rubberboot bij uw wensen past. Dit kunt u doen door de volgende vragen aan uzelf te stellen:

  • Met hoeveel mensen wilt u gaan varen?
  • Waar wilt u gaan varen? Er is een behoorlijk verschil in type boot die u nodig heeft om in de grachten van Amsterdam te varen of in de Noordzee.
  • Wat is uw budget?
  • Welke vergunningen heeft u nodig?
  • Heeft u een vaarbewijs nodig?

Wel of geen console boot?

U kunt er ook voor kiezen om een console boot te kopen. Een consoleboot is een open motorboot aangedreven door een buitenboordmotor. Een consoleboot heeft een stuur- en zitconsole net iets voor het midden gemonteerd. Consoleboten komen voor in kleine tot middelgrote formaten en heeft relatief veel loop- en bewegingsruimte. Door de opstelling van het stuurconsole heeft de bestuurder goed zicht rondom zijn positie in het water. Vaak worden ze gebruikt om wakeboarders of waterskiërs voort te slepen. Ze worden vanwege hun behendige verplaatsing over het water ook gebruikt als visboten.

Zoek een geschikte aanbieder

Nu u heeft besloten wat voor rubberboot u zoekt, gaat u opzoek naar een geschikte aanbieder. Op internet worden veel rubberboten te koop aangeboden. Maar u kunt er ook voor kiezen direct contact op te nemen met een aanbieder bij u in de buurt. De aanbieder kan dan u helpen bij het vinden van de perfecte rubberboot.

Vraag voor een proeftocht!

Heeft u de perfecte rubberboot gevonden? Vraag aan de aanbieder of u een proeftocht mag maken. Zo kunt u ervoor kiezen een onafhankelijke specialist mee te nemen. Hij of zij kunt u mogelijk adviseren over de rubberboot. Zo komt u niet voor verassingen te staan en weet u precies wat u koopt.

Stef