Een dakafwerking die perfect aansluit op uw dak.

De afwerking van daken wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Het kan uw pand maken of breken! Een veel toegepaste vorm van dakafwerking tegenwoordig is zetwerk op maat. De meest voorkomende en bekendste materialen hierin zijn zink op maat en aluminium op maat. Toch is de vraag naar andere materialen, zoals lood en plastisol ook flink gestegen. Maar wat is zetwerk op maat nou eigenlijk? Zetten is een algemene term voor het buigen van een plaatmateriaal in een bankschroef, zetbank of een kantbank. Hierdoor kan het plaatmateriaal in een andere vorm gebogen worden en kunnen nauwkeurige hoeken worden aangebracht, zowel scherp als afgerond. Met als eindresultaat een dakafwerking die perfect aansluit op uw dak.

Wat houdt Zetwerk Plastisol in?

Plastisol is een licht metaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten. Een belangrijk voordeel van een composiet is de vervormbaarheid ervan. Doordat het materiaal eenvoudig te bewerken en vervormen is, kan vrijwel elk detail worden gerealiseerd. Plastisol wordt voorzien van een weersbestendige coating die in veel verschillende kleuren beschikbaar is. Hierdoor kunt u kiezen voor een kleur die past bij uw woning of pand. Tevens verlengt deze coating de levensduur van het materiaal aanzienlijk. De platen worden over het algemeen vrijwel naadloos geplaatst. Toch kan het voorkomen dat er schroeven nodig zijn. Dan worden de platen, bijna niet zichtbaar, bevestigd met RVS schroeven in dezelfde kleur als het materiaal.

 

Toepassingen van zetwerk plastisol.

Plastisol heeft dus veel voordelen! Hierdoor wordt het steeds vaker gebruikt in de dakenbranche. De meest toegepaste vormen van zetwerk plastisol zijn daktrimmen, afdekkappen en boeiboorden. Maar we zien plastisol ook steeds vaker terug komen in de nieuwbouwsector. Het grootste voordeel van plastisol is dat het erg onderhoudsvrij is. Wanneer het materiaal vies is, is deze eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek en is het weer zo goed als nieuw. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, dat regelmatig onderhoud en schilderwerk nodig heeft. Daarnaast is Plastisol bestand tegen kromtrekken en tegen aantasting van schimmels.

 

Zoekt u dakmaterialen voor een plat dak?

Komt de levensduur van uw plat dak tot een einde? Dan is het tijd om goed na te denken over een nieuw dak. Een plat dak heeft meer te verduren dan een hellend dak en ze zijn ook een stuk kwetsbaarder. Hierom is het belangrijk om de juiste dakbedekking en dakafwerking toe te passen aan uw dak. Denk bijvoorbeeld aan een daktrim, deze beschermt tegen invloeden van weer. En doordat vocht, ongedierte en gevogelte zich in de kwetsbare plekken van uw dak kunnen gaan vestigen kan uw dakbedekking beschadigen. Middels een daktrim kan deze schade worden voorkomen gezien deze uw dak beschermt op kwetsbare plekken. Een goede dakrandafwerking is dus ontzettend belangrijk voor een langere levensduur van uw dak.

 

Twijfelt u nog?

Twijfelt u nog over welke dakafwerking voor uw dak het meest geschikt is? Of heeft u nog vragen over verschillende materialen? Laat u dan adviseren door een expert bij een dakengroothandel bij u in de buurt. Hier kan een vakman meekijken naar uw pand en uw wensen en u op basis hiervan voorzien van een advies. Daarnaast hebben de meeste daken groothandels verschillende materialen op voorraad, waardoor u de verschillende materialen direct kan bekijken.

Stef