Overweeg metaal voor een nieuwe dak of gevelbekleding

Wilt u uw woning of pand in Eindhoven een nieuwe uitstraling geven? Dan kunt u overwegen om een nieuwe dak- en gevelbekleding te plaatsen van metaal. Metaal zorgt ervoor dat uw pand of woning een frisse karakteristieke uitstraling krijgt. Buiten dat het mooi oogt isoleert en beschermd het uw dak- en gevelbekleding tegen weersomstandigheden. De vraag naar metaal Eindhoven is de afgelopen jaren gestegen. Dit komt voornamelijk omdat er veel verschillende metaalsoorten bestaan waar u uit kunt kiezen. Veel metaalsoorten zijn geschikt voor metaalbewerking, denk bijvoorbeeld aan zink, aluminium of lood. U kunt ervoor kiezen om deze materialen te laten zagen, lassen, coaten, kralen, zetten of knippen.

Zink wordt voornamelijk toegepast voor zetwerk op maat

Een metaalsoort die veelvuldig in Eindhoven wordt toegepast voor zetwerk op maat is zink. Het is een plaatmateriaal die middel van een bankschroef, kantbank of zetbank in een ander gewenste vorm gebogen kan worden. Zink staat vooral bekend om zijn duurzaamheid. Het grootste voordeel van zetten is dat de materialen niet aan elkaar gelast hoeven te worden. Dit kost minder tijd en is het een stuk netter afgewerkt. Zink wordt voornamelijk toegepast voor zetwerk op maat omdat het de ideale eigenschappen heeft. Zo is het een makkelijk te bewerken materiaal, waardoor vrijwel elke vorm te realiseren is.

De kenmerken van zink op maat

Zink op maat wordt in Eindhoven voornamelijk toegepast in de bouwindustrie. Doordat de materiaal zich eenvoudig laat bewerken kunnen er veel verschillende dak- en gevelbekleding van gemaakt worden. Hierbij kunt u denken aan daktrimmen, dakranden, waterslagen, afdekkappen en dakgoten. Een zinken dakgoot kan wel 50 jaar meegaan dus het heeft een behoorlijk lange levensduur. Na al deze jaren heeft het materiaal nog altijd dezelfde eigenschappen. Het verouderd niet en heeft weinig onderhoud nodig. Mocht het ooit stuk gaan? Dan is het vrij eenvoudig te repareren.

Ga langs bij een deskundig bedrijf

Bent u opzoek naar een deskundig bedrijf voor uw metaalbewerking Eindhoven? U kunt in de regio Eindhoven veel metaalbewerkingsbedrijven vinden die u kunnen helpen. Zij kunnen luisteren naar uw wensen en naar aanleiding hiervan adviseren over verschillende metaalsoorten. Meestal hebben zulke bedrijven een machinepark ter beschikking. Hierdoor zijn zij in staat om u de juiste service te bieden en producten snel bij u te leveren. U kunt het beste via google zoeken naar een metaalbewerkingsbedrijf bij u in de buurt.

Stef