Je gehoor online laten testen

Wanneer je gehoorproblemen ondervindt, is het makkelijk om je gehoor online te testen. De testen bieden een diagnostische evaluatie van gehoor, maar het is beter dat je professionele zorg zoekt voor je gehoor als je je realiseert dat je gehoor beperkt is. Met de online test gaat evalueren snel en kun je bepalen of je baat kunt hebben bij een uitgebreide test en evaluatie van je gehoor, geleverd door een audicien.

Wanneer een gehoortest doen?

Meestal merk je niet dat je gehoorverlies krijgt, totdat het impact begint te hebben op je dagelijkse activiteiten. Waarschijnlijk zul je beginnen te worstelen om je collega’s, collages, familieleden en vrienden te horen en meestal mis je wat geluiden. Dit kan de beste tijd zijn om een gehoortesttool uit te proberen en je gehoor online te testen. Hoewel het wordt aanbevolen om een expert te raadplegen voor advies, kan je met online gehoortesten screenen voor snelle en nuttige feedback over je gehoorstoestand. Kortom, het doel van deze test is om de uitdagingen vast te stellen. De oplossing zul je bij de audicien moeten zoeken.

Ga op consult bij een audicien

Het is raadzaam om ervoor te zorgen dat je na de test het juiste hoortoestel krijgt. De audicien zal onder andere je vermogen testen om geluid te horen in lawaaierige omgevingen en zal je advies geven over een hoortoestel. Online gehoortesten werken op een eenvoudige manier. Eerst kan je worden gevraagd welke gehoorproblemen je ondervindt tijdens je dagelijkse werk. Bovendien kan je worden gevraagd om nummercombinaties in te typen die worden uitgelezen, terwijl er achtergrondgeluid wordt afgespeeld. Het achtergrondgeluid neemt tijdens de test toe. Na deze fase word je getest op je vermogen om hoogfrequente geluiden te horen. Later krijgt je de resultaten van de gehoortest. In het geval dat ze erop wijzen dat je mogelijk gehoorverlies hebt, wordt je aangeraden op consult te komen bij de audicien.

Stef