De uitbreiding van het online web

Het internet wordt steeds groter en uitgebreider. Ook komen er meer social media kanalen waar er steeds meer gebruikers actief zijn. Hierdoor wordt er meerdere websites getest om mee te concurreren met de grote platformen. Denk bijvoorbeeld aan een snelheid test waardoor je hoger in google tevoorschijn komt. In dit artikel leggen we uitbreiding van het internet uit en wat dit waarschijnlijk voor de toekomst zal betekenen.

Snelheid

Het internet is zoals eerder gezegd steeds sneller en sneller. Nu wordt en gebruik gemaakt van de 4g internetverbinding. Over een tijd (deels actief) wordt er gebruik gemaakt over het 5g internet wat drie keer sneller is dan het gewone internet. Ook is het op een langere afstand beschikbaar en blijft de verbinding nog zeer sterk vergeleken met de huidige 4g internet verbinding.

Met het snelle internet kunnen er verschillende dingen veranderen voor in de toekomst. Het is sneller om verbindingen aan de andere kant van de wereld te kunnen leggen. Ook zullen huishoudens steeds meer gebruik maken van glasvezel verbindingen. Waar dat nog niet is aangelegd komen steeds meer bedrijven dit installeren. Het gebruik van glasvezel wordt dan gezien als een normale snelheid voor het internet en overige apparatuur.

Verbindingen

In de toekomst wordt verwacht dat meerdere apparatuur zich met elkaar verbinden. Dit is deels al te zien met bijvoorbeeld nieuwe auto’s die aan je mobiele telefoon is gekoppeld. In de toekomst zal dit bij meerdere auto’s het geval zijn. Ook is er ander apparatuur dat vaker gekoppeld zal zijn, bijvoorbeeld je apparatuur in de keuken zoals je magnetron. Ook zullen er apparaten met andere apparaten gekoppeld zijn. Tegenwoordig zijn er op veel plekken al een mobiele telefoon geconnect met de thermostaat in een huis. In de toekomst zal bijvoorbeeld vaker je thermostaat gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld je auto. Als je weg gaat thuis merkt de thermostaat dat je weg bent doordat de auto een verbinding/signaal doorgeeft dat je weg bent van huis. Hierna kan de thermostaat automatisch afslaan waardoor je geld bespaard. Dit is hetzelfde geval voor als je thuis komt. De thermostaat weet dat de signaal van de auto dichterbij komt en begint je huis dus al op te warmen voordat je thuis bent. Als je thuis bent is je huis dan al verwarmd.

In het bedrijfsleven is het makkelijker om te connecten en hier oplossingen voor te vinden. Voor hosting websites die subdomeinen aanmaken is het handiger om deze nieuwe technologie toe te passen wanneer er een nieuwe website wordt gemaakt voor bijvoorbeeld een klant.

Gevaar

De toekomst is natuurlijk nooit precies te voorspellen. Voor het internet is er namelijk dreiging door hackers. Hackers met slechte bedoelingen brengen vaak schade toe aan websites met als doel om geld te verdienen op een illegale manier. Het is daarom niet exact te zeggen wat voor impact hackers zullen hebben in de toekomst bij het gebruik van nieuwe systemen. Wel is duidelijk dat de nieuwe systemen veel getest moeten worden om mogelijke aanvallen van hackers tegen te gaan en een veiliger systeem op te bouwen.

Stef