Dit zijn de voordelen van folders verspreiden

Overweeg jij om folders te verspreiden voor jouw bedrijf of organisatie en ben je op zoek naar meer informatie? Wij hebben alle voordelen van folders verspreiden voor je op een rijtje gezet.

Folders zijn visueel aantrekkelijk

Folders zijn visueel aantrekkelijk. Ze vallen beter op dan billboards, reclame op social media en advertenties in kranten en bladen en laten bovendien een permanentere indruk achter. Folders kunnen, mits er slim is omgegaan met kleurgebruik, indeling en ontwerp, direct opvallen tussen de andere soorten reclamedrukwerk en post, waardoor de ontvanger sneller geneigd is om de folder te lezen. Daarnaast kan een folder altijd later opnieuw gelezen worden, terwijl de meeste andere vormen van reclame maken deze mogelijkheid niet bieden. Hierdoor kan de lezer van de folder een weloverwogen keuze maken en is de kans groter dat ze overgaan tot het kopen van een product, het aanvragen van een offerte of het doen van een donatie.

Folders zijn een uitstekende manier om mensen te informeren

Folders bieden, in tegenstelling tot andere vormen van reclame, de mogelijkheid om veel informatie te delen. Folders zijn geen vluchtige reclame, zoals bijvoorbeeld billboards, advertenties in bladen en kranten en reclame op social media wel zijn. Dergelijke vormen van reclame zijn gericht op snel een indruk achterlaten. Een folder is tastbaar en biedt daardoor de mogelijkheid om de lezer langer vast te houden. Hierdoor vormen ze een uitstekende manier om mensen te informeren over bepaalde doelen, producten en/of diensten. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om mensen aan te zetten tot actie, zoals bijvoorbeeld het kopen van een product of het doneren aan een bepaald doel. 

Folders zijn effectief

Door de jaren heen is gebleken dat folders zeer effectief zijn. Door als bedrijf of organisatie te investeren in een mooie folder laat je een krachtige indruk achter bij de toekomstige klant en verleid je ze tot het doen van een aankoop, het aanvragen van een offerte en/of het doen van een donatie. Hierdoor kan de investering van folders verspreiden altijd uit.

De kosten van folders verspreiden zijn relatief laag

 

Het verspreiden van folders is een relatief goedkope manier van reclame maken. De kosten van folders verspreiden met behulp van een ervaren reclamedrukwerk- en verspreidingsbedrijf zijn over het algemeen lager dan investeren in een uitgebreide online marketing strategie en het is een investering die zich bovendien op korte termijn uitbetaald. Het is mogelijk om alle onderdelen van reclamedrukwerk verspreiding uit te besteden aan een specialistisch bedrijf, maar het is ook mogelijk om het ontwerpen in eigen beheer te houden en de drukwerkzaamheden uit te laten voeren door een drukkerij die werkzaam is via internet.

Stef