Het proces van het inrichten van je huis

De woonwinkel in Enschede waar ik ben geweest voor tips om het interieur van mijn huis te veranderen is Elzinga wonen. Dat was heel fijn, want ik had nog nooit mijn huis ingericht, aangezien dit de eerste keer dat ik alleen zou gaan wonen. Je komt er pas achter hoeveel werk het is en waar je allemaal aan moet denken als je daadwerkelijk begint met de inrichting van je huis.

Maak voor jezelf duidelijk wat je wilt

Ik heb geleerd dat het interieur in je eigen huis kiezen best ingewikkeld kan zijn. Maar dat dat niet pers se zo hoeft te zijn. Je kan het jezelf zo moeilijk en makkelijk mogelijk maken als jezelf wilt. Het draait allemaal om:

  • Weten wat je wilt
  • Een goed plan maken
  • Dicht bij jezelf blijven

Stap voor stap

Bepaal voor jezelf eerst welke kleuren je op de muren en de vloer wilt hebben in elke ruimte van je huis. Besef wel, deze keuze is uiterst belangrijk. De komende jaren zul je het moeten doen met de kleur muren en vloer die je hebt uitgekozen. Kies daarom wat goed bij je past en waar jij blij van wordt als je thuis komt. Als je dat goed voor ogen hebt komt het meubilair. Ook daarin zijn veel keuzes te maken. En daarna komt de raamdecoratie. Vervolgens moeten er natuurlijk accessoires in het huis worden gehaald om het gezelliger en leefbaarder te maken.

Het proces

Ik wil er twee ruimtes uitlichten in het huis en jullie meenemen in het proces van het volledig leefbaar maken van de ruimtes. Dat zijn de woonkamer en de slaapkamer. Ik heb gekozen voor deze twee ruimtes, omdat hier veel tijd wordt doorgebracht. Je wilt dan natuurlijk dat je helemaal jezelf kunt zijn in deze twee ruimtes.

De woonkamer

Ik moest eerst goed nadenken wat ik met de kleuren van de vloer en het plafond wilde. Dat was voor mij al een enorme onderneming. Ik heb totaal geen verstand van kleurencombinaties en inrichting, dus dat was geen succes. Vervolgens moest ik ook nog nadenken over het meubilair. Allereerst moest ik nieuwe meubels hebben, daarbij rekening houdend dat het moest aansluiten op de kleuren van de muren. Vervolgens moest ik het ook nog eens zo inrichten dat de ruimte in de woonkamer zo goed mogelijk gebruikt zou worden. Om het allemaal wat gestructureerde in mijn hoofd te krijgen ben ik bij Elzinga wonen naar binnengestapt. Ik heb mijn wensen bij hen neergeld en zij hebben mij toen uitstekend op weg geholpen.

De slaapkamer

De slaapkamer was wat makkelijker. Ik ben iemand die niet van al teveel drukte in mijn kamer wil hebben. Je zult in mij kamer dan ook geen kleren zien rondslingeren en al teveel attributen in de kamer zien staan. Ik houdt van rust in mijn kamer. De inrichting was dan ook niet zo lastig. Hier koos ik voor witte muren en een grijze laminaten vloer. Overigens was de raamdecoratie wel een dingetje. Ik heb de raamdecoratie in Borne aangeschaft. Daar zit een woonwinkel die mij alles kon vertellen van raamdecoratie en de werking ervan. Zij hebben de raamdecoratie ook gemonteerd. Daar kon ik niet blijer mee zijn.

Stef