Mogelijkheden voor het bedrijfsleven

Tijdens de lastige tijden in 2020 zijn er al veel bedrijven failliet gegaan. Zelfs erg grote bedrijven hebben het lastig dit jaar en hebben moeite hun hoofd boven water te houden. Daarnaast zijn er ook bedrijven, die het voor de crisis erg goed hadden zoals grote bedrijven in de evenementenbranche, maar die nu in een zwart gat zijn gevallen. Het is dus voor veel verschillende bedrijven en in verschillende sectoren erg moeilijk dit jaar. Hoe kan je dit dan het beste voor je eigen bedrijf oplossen? Er zijn meerdere mogelijkheden om je hoofd boven water te houden. Een van de vele mogelijkheden is de NOW-regeling aanvragen bij de overheid. Dit is een subsidie opgesteld voor bedrijven die een omzet verlies hebben geleden van minstens 20%. Wil je weten of jouw bedrijf hiervoor in aanmerking komt, dan kan je de NOW 2.0 rekentool invullen, om te kijken of je hiervoor in aanmerking kan komen en wat de te verwachte tegemoetkoming zal zijn. Deze subsidie kan ook met terugwerkende kracht worden aangevraagd, op die manier kan je van de afgelopen maanden de gemiste omzet terugkrijgen van de overheid, mits je hiervoor in aanmerking komt natuurlijk.

Verbetering van de bedrijfscultuur

Naast de financiën die goed geregeld moeten worden binnen het bedrijf, moet er natuurlijk ook goed gezorgd worden voor de werknemers. HCS kan daar bijvoorbeeld goed bij helpen. Zij zijn experts in arbeidskapitaal en kunnen goed begeleiden en helpen bij de mentale gezondheid van de werknemers. Dit doen zij bijvoorbeeld door online coachen, hierbij wordt gekeken naar de balans die de werknemers hebben tussen privé en werk en wat hieraan verbeterd kan worden. Samen met HCS wordt dan gezocht naar geschikte interventies en gekeken hoe de balans van de medewerkers verbeterd kan worden en hoe de sfeer binnen het bedrijf is. Zo zijn er ook andere mogelijkheden om met HCS samen te werken en te kijken hoe binnen het bedrijf problemen kunnen worden aangepakt. Probeer daarnaast maandelijks nog wel team uitjes te organiseren, dit gaat waarschijnlijk nog de komende tijd online gebeuren, maar dit zal het bedrijf ten goede komen om even weer wat gezelligs met collega’s te doen. Ik hoop dat dit allemaal werkt, ook voor jouw bedrijf!

Stef