Hoe voorkom je dat er wordt ingebroken

Een inbraak is nooit fijn, helemaal niet als je zelf nog aanwezig bent in het gebouw. Hierom zijn er tegenwoordig een hoop maatregelen die je kunt treffen zodat jij een inbraak mogelijk kunt voorkomen. In dit artikel bespreken we een aantal handige blogs waardoor jij voorkomt dat er ingebroken gaat worden.

Afschrikken van de inbrekers

Om te beginnen kun je schuttingen om je tuin bouwen indien je dit nog niet hebt. Dit zorgt ervoor dat de inbrekers al veel langer bezig zijn met binnenkomen als ze dit via achter willen doen. Bovendien valt het heel erg op wanneer ze over een schutting heen moeten. Naast een schutting, kun je een alarmsysteem in je woning plaatsen. Dit zorgt ervoor dat er een hard alarm afgaat wanneer er mensen op je terrein komen. Dit kan inbrekers afschrikken waardoor ze in veel situaties zullen vluchten. Een andere stap die je kunt ondernemen zijn goede sloten op de deuren. Op het moment dat er goede sloten op de deur zitten, is het voor inbrekers een lastige klus om de deur open te breken. Ook is het verstandig om de ramen dicht te houden als je niet in de buurt bent. Als de ramen van je woning openstaan, is dit een makkelijke manier om naar binnen te komen voor een inbreker. Als je de deuren en de ramen van je woning echt goed wilt bewaken kun ook nog kiezen voor rolluiken. Rolluiken zijn erg stevig en een inbreker kan vrijwel onmogelijk een rolluik slopen of verwijderen zonder hier een hoop geluid bij te maken. Een rolluik zal voor een inbreker ook een reden zijn om af te haken. Wel is het verstandig om minimaal één raam of deur zonder elektrisch rolluik te hebben. Het kan gebeuren dat er brand in je woning uitbreekt en de stroom in de hele woning uitvalt. Dan is het van belang dat je een rolluik omhoog kunt doen.

Bewakingscamera zijn ook erg handig

Een andere manier om inbrekers af te schrikken zijn camera’s. Veel inbrekers zullen niet inbreken bij een huis met camera’s. Dit kunnen zowel grote als kleine camera’s zijn. Indien je onopvallende opnames wilt, is het handiger om een kleine camera’s aan te schaffen. Op het moment dat je de inbrekers juist af wilt schrikken, kun je dit het best doen door middel van een grote camera. Een andere mogelijkheid bij een grote camera is een lamp. De lamp verlicht het gedeelte wat de camera dan kan filmen, dit is helemaal opvallend. Vaak gaan de lampen van deze camera pas aan als dit nodig is. Dus overdag zal de lamp uitstaan en in het donker zullen de lampen enkel bij beweging aanspringen. Het is een erg slimme software die aan de hand van bewegingssensoren werkt. Verder zijn camerabeelden met geluid ook erg handig. Het kan zo zijn dat de inbrekers elkaars namen noemen waardoor ze door de mand vallen. Bewakingscamera’s zijn niet alleen handig om de inbrekers af te schrikken. Camerabeelden kunnen voor de politie ook erg bruikbaar zijn voor het onderzoek

Stef