Wat je moet weten voordat je mokken laat bedrukken voor jouw collega’s

Begint jouw werkdag ook met een lekker kopje koffie of thee? Drink je gedurende de dag het liefst nog een paar kopjes? Maak deze beleving dan nog net wat leuker! De presentatie van de koffie was nog nooit zo mooi in een bedrukte mok! Creëer als bedrijf een geluksmomentje voor je collega’s, en klanten door mokken te bedrukken met jouw bedrijfslogo! Zeg maar gedag tegen die saaie kale mokken!

 

Verschillend materiaal mokken bedrukken

Wanner het aankomt op mokken, kun je kiezen uit aardewerk of porselein, maar wat is nou precies het verschil? Bij porseleinen mokken wordt er vaak gedacht dat deze extra kwetsbaar zijn, maar niets is minder waar. Een goede porseleinen mok is namelijk hartstikke sterk en geschikt voor dagelijks gebruik. Deze kan dan ook juist sterker zijn dan andere materialen. Porselein is daarnaast goed bestemd tegen de vaatwasser en magnetron. Wanneer je er dus voor kiest om een porseleinen mok te laten bedrukken, weet je zeker dat deze lang mee gaat en er ook nog eens mooi uit ziet!

Wanneer je aardewerk mokken wilt bedrukken, ben je er ook van verzekerd dat deze mooi blijven na de vaatwasser of magnetron. Bedrukte mokken van aardewerk zijn daarnaast in verschillende kleuren beschikbaar. Porselein daarentegen, heeft van zichzelf een prachtige witte kleur.

 

Mokken bedrukken op twee verschillende manieren

Mokken bedrukken kan via verschillende methoden. Tampondruk geeft het voordeel dat je goedkoper je mokken kunt laten bedrukken. Dit is dus voordelig wanneer je met een budget werkt. Het nadeel van tampondruk is dat je gebonden zit aan een kleiner drukformaat dan bij de andere methode; keramische transfer.

Het bedrukken van mokken met een keramische transfer gebeurt met zeefdruk op transfervelletjes. Door het losweken van deze velletjes met water, kunnen ze vervolgens op de mokken geplakt worden. Keramische transfer is daarnaast een duurzamere manier om mokken te bedrukken dan tampondruk.

Zowel bij de keramische transfer als de tampondruk worden de bedrukte mokken in een oven gezet die geschikt is voor een vaatwasmachinebestendig product.

 

Wanneer je weet wat voor materiaal mokken jij wilt laten bedrukken, kun je dus nadenken over de manier waarop je wilt dat deze bedrukt worden. Ben je eruit of je gaat voor tampondruk of keramische transfer? Wacht dan niet langer!

bron: http://bedrukken.nl

Stef