Freesletters, een stijlvolle oplossing om je bedrijf zichtbaar te maken

Wanneer potentiële klanten je bedrijfspand passeren en het niet duidelijk is dat jouw bedrijf daarin gevestigd is, mis je een kans om de zichtbaarheid van je bedrijf onder je doelgroep te vergroten. Daarom is het belangrijk om gevelreclame op je bedrijfspand toe te passen. 

Gevelreclame is er in verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan doosletters, lichtbakken en spandoeken. Maar verreweg de meeste stijlvolle vorm van gevelreclame zijn freesletters. In dit artikel vertellen we je over de mogelijkheden van freesletters.

Soorten freesletters

Freesletters zijn in verschillende materialen leverbaar. Goed om te weten, niet alle soorten materialen zijn geschikt voor buitengebruik. Freesletters die van geschuimd PVC zijn gemaakt kun je niet buiten gebruiken. 

Freesletters van acrylaat, dibond en trespa zijn wel geschikt voor buitengebruik. Bovendien zijn deze materialen leverbaar in vele kleuren waardoor het vrijwel altijd mogelijk is om de freesletters aan te laten sluiten op de kleuren van de huisstijl van je bedrijf.

Verlichte freesletters

Wanneer je bedrijfspand op een locatie staat waar ook ‘s avonds je doelgroep voorbijkomt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je freesletters verlicht worden. Omdat freesletters geen mogelijkheid bieden om ze van binnenuit te verlichten, zoals bij doosletters wel het geval is, moet je ze verlichten met led-spots. De spots kunnen de letters van bovenaf of van onderen belichten, waardoor er een stijlvolle uitstraling ontstaat.

Montage van freesletters

Freesletters worden doorgaans met behulp van beugels op de gevel gemonteerd. Het is ook mogelijk om ze op een aluminiumframe op het dak van je pand te monteren. Al levert dit wel een minder mooie uitstraling op.

Freesletters en prijzen

Afhankelijk van de materiaalkeuze en de grootte van de freesletters kan de prijs per letter verschillen. Maar als indicatie kun je rekening houden met een prijs van ongeveer € 10,- exclusief btw per letter.

Alternatieven voor freesletters

Wanneer je je georiënteerd hebt op de mogelijkheden van freesletters maar je toch iets anders wilt is het goed om te weten dat er een aantal alternatieven zijn. We noemden ze al even in de inleiding van dit artikel. 

Met name doosletters zijn erg populair. Met verlichte doosletters heb je bovendien geen losse led-spots meer nodig. En doordat doosletters een 3D effect geven, daarom worden ze ook wel 3D-letters genoemd, valt de gevelreclame beter op.

Als je regelmatig een wisselende boodschap wilt communiceren, omdat je bijvoorbeeld een aanbieding of nieuwe dienst wilt promoten, dan zijn spandoeken een goed alternatief voor freesletters. De spandoeken worden namelijk op een aluminium frame gespannen en kunnen eenvoudig vervangen worden.

Meer weten over freesletters en andere vormen van gevelreclame?

Dan raden we je aan om een signspecialist om advies te vragen. Die kan je alles vertellen over de verschillende vormen van gevelreclame, verlichtingsmogelijkheden, materiaalsoorten en prijzen.

Los van die aspecten gaat het er met name om dat je nadenkt over de effectiviteit van je gevelreclame. Zo kan bijvoorbeeld een slogan onder je bedrijfsnaam een hoop verduidelijken voor voorbijgangers. Een slogan kan namelijk beschrijven wat de toegevoegde waarde van je producten of diensten is die je levert.

Kijk dus verder dan de gevelreclame zelf en zie het als een middel om een communicatiedoel te behalen. Namelijk het bereiken van je doelgroep en ze over te halen om klant bij je te worden of in ieder geval het gesprek met je aan te gaan.

Stef