Metalen plaatjes laten graveren? Let dan hierop

Metalen plaatjes kunnen voor allerlei dingen worden gebruikt. Ze worden misschien wel het meest gebruikt op machines, om ze als het ware te labelen. Dat is namelijk vaak verplicht volgens bepaalde Europese regelgeving. Wanneer je zulke plaatjes wil gaan laten graveren, dan zijn er een aantal dingen waar je even op moet letten. Zo doe je niet perongeluk een miskoop en verloopt de aanschaf van de metalen gegraveerde plaatjes soepel. We zullen je daarom in dit artikel meenemen in een aantal belangrijke aandachtspunten bij het laten graveren van metalen plaatjes. Zo weet je straks goed waar je op moet letten.

Het materiaal van het plaatje

Het eerste punt dat we met je willen bespreken gaat over het materiaal van het plaatje. Je zult je misschien afvragen waarom we het hierover gaan hebben, want het ging toch om metalen plaatjes? Dat klopt, maar ook binnen de deze soort plaatjes zijn verschillende soorten materialen te verkrijgen. Een typeplaatjes van Gravure85 kan je bijvoorbeeld krijgen in allerlei verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan UV-bestendig materiaal, chemicaliën-bestendig materiaal en warmtebestendig materiaal. Voor sommige toepassen is dit erg belangrijk. Wanneer het plaatje bijvoorbeeld op een erg warme machine komt is het wel belangrijk dat hij daartegen bestendig is, zodat hij niet ineens kapot gaat.

De inhoud van het plaatje

De typeplaatjes van Gravure85 zijn dus in allerlei verschillende materialen te verkrijgen, maar ook de inhoud / gravering van het plaatje kan natuurlijk verschillen. Zo zijn er namelijk een aantal Europese regels, waar het plaatje aan moet voldoen. Denk hierbij aan bepaalde vermeldingen die op het plaatje moeten staan. Daarnaast kan het natuurlijk ook nog zo zijn dat je zelf bepaalde dingen op het plaatje wil staan, bijvoorbeeld het logo van jouw bedrijf. Wanneer je typeplaatjes van Gravure85 bestelt, sta je in contact met de maker. Hierdoor kan je goed met diegene overleggen en verloopt het proces van het ontwerpen van de plaatjes soepe;. 

 

Stef