Maak je tuin compleet met een mooie schutting

Een tuin kan nog zo mooi zijn, maar wanneer er geen (mooie) schutting omheen zit is het nog geen succes. Dan is het toch een beter idee om er een aan te schaffen en deze helemaal naar je eigen smaak samen te stellen. Een schutting biedt zo veel voordeel. Het schermt je tuin af zodat niemand erin kan kijken en dat geeft natuurlijk veel meer privacy. Daarnaast ziet het ook nog eens een stuk verzorgder uit. Een mooie schutting maakt de tuin helemaal af. Dit geldt voor zowel de voortuin als de achtertuin. Een hogere schutting wordt vaak geplaatst in de achtertuin, terwijl in de voortuin vaak gebruik wordt gemaakt van een lage schutting of van een omheining. Maar hierin is natuurlijk nog van alles te variëren.

Uiterlijke kenmerken van een schutting

9 van de 10 schuttingen wordt gemaakt van hout. Dit omdat hout een mooi natuurlijk materiaal is wat prachtig uitkomt in een groene tuin. Daarnaast is het materiaal duurzaam en zal het niet snel rotten. Hierdoor gaat een houten schutting heel lang mee en dat is natuurlijk wat je wil. Het is niet de bedoeling dat een schutting om het jaar vervangen moet worden natuurlijk. Vandaar dat een houten schutting een uitstekende keuze is. Je kunt hierbij kiezen uit allerlei verschillende soorten en kleuren hout. De een geeft de voorkeur aan licht beige hout, terwijl een ander liever gaat voor grijs.

Alle benodigdheden

Om een schutting te kunnen plaatsen heb je verschillende benodigdheden nodig. Met alleen hout kom je er niet. Je hebt ook schuttingpalen nodig en materiaal om alles mee te kunnen bevestigen. Het is natuurlijk wel zo gemakkelijk om dit allemaal op een en dezelfde plek aan te kunnen schaffen. Dit kan via Wood & Colors. Hier vind je namelijk al het materiaal dat je nodig hebt, en van hoge kwaliteit! Een schutting van hout kopen doe je dus gemakkelijk en snel online!

 

Stef