Afgewerkt wijnklimaatkast van kwalitatief hoog niveau

Drink je liever uit een glas of beker?

Heb jij je verdiept waar wijn wordt geproduceerd? Ik ga jouw uitleggen waar de wijn wordt geproduceerd. Het is belangrijk dat je als wijnliefhebber weet hoe je wijn moet bewaren. Wijn wordt het vaakst in een wijnglaasje geschonken. Waarom? Hierdoor proef je met gevoel de smaak en de geur van de wijn. Bij een wijnproeverij kun je terecht voor meer dan 400 soorten. Hier wordt er op een speciale manier wijn geproefd.

Soorten wijngaarden

Er bestaan tientallen wijngaarden maar de top 5 wijngaarden die ik ga benoemen zijn toch echt de meest voorkomende wijngaarden. Steile wijngaard: een steile wijngaard komt vooral voor in landen met een laag zonnestand, hier moeten de druifstokken maximaal voor de zonneschijn verschijnen. Een terraswijngaard is een helling waarbij de wijnstokken steil staan, deze oogst komt het vaakst in Portugal voor. Een vlakke wijngaard ligt meestal niet tegen hellingen aan, omdat de zon genoeg al schijnt op de wijnstokken. Hooggelegen wijngaard ligt tot wel 500 meter boven het zeeniveau geoogst. Het extreemste wijngaard die geoogst was, was op 1000 meter hoog. De laatste wijngaard noemen we de startende wijngaard. Deze wijngaard bestaat uit palen die de druivenplanten de gelegenheid geven te klimmen. Deze komt vaak voor in Oostenrijk.

Speciale kast om je flessen wijn te bewaren

De wijnliefhebbers houden en geven veel om wijn. Daarom is het belangrijk dat als je wijn koopt het heel netjes en veilig bewaard. De mensen die wijn voor fun drinken bewaren de flessen gewoon in een normale kast of koelkast. Wist je dat je als in Italië wijn uit een rood bekertje drinkt veroordeeld kan worden tot een celstraf. De meest voorkomende wijnopslag is een wijnklimaatkast. Deze kast is voorzien van een koelkast die flessen wijn op de juiste temperatuur bewaard. Gemiddeld passen er in een grote kast meer dan 150 flessen.

 

 

 

Stef