VPS cloud in vergelijking met cloud hosting

Als bedrijf wil je natuurlijk wel dat de servers goed lopen en blijven lopen. Maar wat is er nou het beste voor je bedrijf? Een VPS cloud? Of cloud hosting?
Een VPS cloud wordt vaak gezien als een manier dat bedrijven op de IT-kosten kunnen besparen. Door alle applicaties en programma’s op een virtuele server te plaatsen dat alleen voor personeel van het bedrijf zelf bestemd is kunnen ze een goede optie zijn voor bedrijven die hoge eisen stellen aan privacy, beveiliging en controle.

Kosten besparen

Hoewel een VPS cloud de kosten voor de hardware kunnen drukken en flexibiliteit kunnen bieden kunnen ze meerde besturingssystemen laten draaien op individuele servers. Het grootste nadeel is het schalen van het vermogen van de VPS cloud.
Je kunt wel een cloudserver kopen met een groter ecosysteem waardoor je er meer op kwijt kunt. Maar dit kost dan natuurlijk wel wat meer dan een normale server.

VPS hosting

Het hoeft voor je bedrijf geen of/of optie te zijn. Je kunt gewoon een VPS hosting in een gevirtualiseerde omgeving plaatsen. Hierdoor kan de fysieke server veranderen in meerdere virtuele machines. Elk van deze servers/machines functioneert op een eigen fysiek apparaat. Hier op kunnen IT-recources en webapplicaties schaalbaar en efficiënt op draaien.

Public cloud

Dit is een open cloud hosting systeem. Het is flexibel en betrouwbaar. Het is direct dynamisch en het kan opgeschaald worden om te voldoen waar jij wilt dat het aan voldoet. Je betaald ook alleen wat je gebruikt. Bij de meeste clouds is het zo dat je een abonnement afsluit en als je hier dan overheen gaat moet je veel extra betalen. Het is daarom makkelijk en kosten te besparen met de servers waar je website of andere online dingen op draaien. Ben je nou op zoek naar een bedrijf die je kan helpen met servers? Neem dan eens een kijkje op deze website.

Stef