Wat zijn de voor- en nadelen van een houten tuinscherm

Wanneer je een houten tuinscherm wilt gaan plaatsen zijn er een paar dingen waar je rekening mee dient te houden. Zo zijn er voor- en nadelen van een schutting. Wanneer je een schutting gaat kiezen heb je eerst de keuze om een houten of betonnen schutting te nemen.

Zo zijn er enkele voordelen van een houten tuinscherm op te noemen.

Zo zijn er veel voordelen van een houten scherm op te noemen. Wanneer je je erf af wilt zetten met een houten scherm is dat met deze schutting ideaal te doen. Daarnaast hoef je deze schutting niet te onderhouden. Een houten schutting is namelijk goed bestand tegen welke weersomstandigheid dan ook. Daarnaast kun je planten of een klimop laten groeien tegen het scherm, dit zorgt voor extra sfeer en een andere uitstraling. En natuurlijk voor minder doorkijk van de buren. Verder is het scherm gemiddeld 2 meter hoog, dus u heeft genoeg privacy van een houten tuinscherm. De hoogte van dit scherm zorgt ook voor een omheining om de woning, wat een eventuele inbraak verkleind.

Het plaatsen van een schutting is goed te doen, de schuttingen zijn niet zo zwaar en makkelijk op de gewenste plaats te zetten. Ook zijn houten schuttingen makkelijk om op maat te maken, het hout is simpel te zagen en te bevestigen.

Echter zijn er natuurlijk ook nadelen van een houten scherm te noemen.

Een nadeel kan bijvoorbeeld zijn dat een scherm de omliggende ruimte wegneemt, je kunt niet meer ver van huis wegkijken en bent afgesloten tot je eigen tuin. Dit valt echter met een doorkijkscherm op te lossen. Naast het wegnemen van de omgeving is het voor veel mensen lastig om een schutting te plaatsen. Zorg ervoor dat de palen in de grond zo recht mogelijk geplaatst zijn. Gebruik hiervoor een waterpas om te meten of deze kaatsrechts staan. Door de palen goed te positioneren zal het makkelijker zijn om het houten scherm te bevestigen. Wanneer het houten tuinscherm in zijn geheel geplaatst is heeft deze natuurlijk niet het eeuwige leven. Het is een natuurproduct dus het is mogelijk dat deze na gemiddeld 15 jaar op is. Zorg ervoor dat het hout goed geïmpregneerd wordt om de levensduur te verlengen. Wanneer een scherm goed behandeld wordt dan zal de levensduur kunnen verdubbelen. Wanneer je kiest voor een hardhouten schutting dan zit je voor 30 jaar lang te genieten van je eigen schutting. Deze hardhouten schuttingen zijn een stukje duurder, maar gaan daarentegen een keer zo lang mee.

Het creëert een sfeer in de tuin door de kleur van het hout.

Je zit nu veilig afgezonderd in je eigen tuin. Je verhoogt je privacy met een tuinscherm en daarnaast is het voor een inbreker lastiger om bij de woning te komen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om voor een betonnen schutting te gaan. Deze heeft nog minder onderhoud nodig en geeft een andere look. Daarnaast zorgt deze betonnen schutting ervoor dat er minder geluid van buitenaf bij de woning terecht komt. Het plaatsen van een betonnen schutting is echter een stuk lastiger. Deze schutting heeft een behoorlijk gewicht en het is belangrijk dat iemand een handje helpt.

De keuze tussen een houten of betonnen schutting ligt helemaal aan jezelf. Met deze tips heb ik je misschien op weg kunnen helpen.

Stef