Tuinhuisje in de herfst en winter

Het is alweer herfst en de winter staat straks alweer op de stoep. Het wordt kouder en het is belangrijk dat u uw tuinhuis winterklaar maakt. Dit is het goede moment om te doen, het is nog niet te koud en niet te warm. Er zijn verschillende manieren om in de winter van uw tuinhuis gebruik te blijven maken. U kunt ervoor kiezen om uw tuinhuis als gezellige plek te gebruiken of dat u het gaat gebruiken als opslagplaats. Er zijn naast deze mogelijkheden nog talloze doeleinden om uw tuinhuis te gebruiken.

Uw tuinhuis winter klaar maken

Als u uw tuinhuis wilt blijven gebruiken in de winter om heerlijk tot rust te komen met een goed boek of een heerlijke kom erwtensoep en een drankje. Zorg er dan voor dat u uw tuinhuis goed isoleert. Het is belangrijk dat u rekening houdt met de volgende punten:

  • Als uw tuinhuis beschikt over ramen, is het erg belangrijk dat ze voorzien zijn van dubbelglas.
  • Dat uw dak geïsoleerd moet zijn.
  • Dat u uw vloer moet isoleren.
  • Als laatste zorgt u ervoor dat uw wanden geïsoleerd zijn.

Als u het echt warm wilt hebben in uw tuinhuis, kunt u er altijd nog voor kiezen om een elektrische draagbare kachel aan te sluiten. Dit zorgt voor de heerlijke knusse winterdagen.

Andere doeleinden voor uw tuinhuis


Wilt u toch liever binnen in uw huis het lekker warm hebben en genieten van uw heerlijk kop erwtensoep of een goed boek. Dat kan natuurlijk ook. U kunt uw tuinhuis ook gebruiken als opslagruimte van bijvoorbeeld uw buiten meubilair voor de volgende zomer of voor spullen die anders de hele winter rondslingeren in de tuin of uw huis.

Wanneer u uw tuinhuis voor andere doeleinden wilt gebruiken is het altijd belangrijk dat uw tuinhuis goed geïsoleerd is. In het geval dat u uw tuinhuis toch nog wilt gebruiken als gezellig onderkomen in de winter, is uw tuinhuisje hier al op voorbereid. Op deze manier kunt u uw tuinhuisje voor alle doeleinden gebruiken en scheelt het veel werk als u dit niet meteen doet.

Bij www.lugarde.com/nl/ zijn talloze mogelijkheden uit tuinhuizen en blokhutten, u kunt ze zelfs op maat
laten maken.

 

Stef