Hoe kun je een wollen tapijt reinigen

Een tapijt reinigen Den Haag, je denkt misschien dat alleen stofzuigen genoeg is, maar om jouw wollen kleed te reinigen moet je dit soms wat grondiger doen. Gelukkig zijn er veel van die dingen die je gewoon thuis kunt doen, en soms is het niet onverstandig om de professionals in te schakelen.

 

Tapijt reinigen Den Haag en omgeving

 

Om de kleuren op te frissen

Wanneer je een wollen tapijt een lange tijd hebt kunnen de kleuren een beetje gaan vervagen, dit kun je gemakkelijk zelf oplossen. Je moet gewoon 1 deel azijn met 10 delen lauwwarm water mengen en dit mengsel en een spons het wollen tapijt reinigen om de kleuren weer helder te krijgen.

 

Bakpoeder als natuurlijk schoonmaakmiddel

Wanneer je het niet zo op chemische schoonmaakmiddelen hebt maar wel een vlek in jouw wollen kleed reinigen wilt, dan kun je hier bakpoeder voor gebruiken. Je moet het bakpoeder gewoon over de vlek heen strooien en hier dan weer heet water overheen gieten. Wanneer je dit enkele uren in hebt laten trekken kun je de bakpoeder opdeppen en is de vlek als het goed is weg.

 

Huur een professional in voor het tapijt reinigen Den Haag

Wanner je jouw wollen tapijt echt grondig wilt laten reinigen dan kun je dit toch het beste door een professional laten doen, zij hebben namelijk de nodig materialen en kunnen er ook goed de tijd voor nemen. Uiteindelijk is het wollen tapijt reinigen een redelijk tijd-intensief proces en hebben de professionals deze tijd ervoor. Bovendien ben je er dan van verzekerd dat er geen fouten worden gemaakt, en dat je altijd met een schoon tapijt eindigt. Wanneer je zelf een schoonmaakmiddel gebruikt dan dit jouw tapijt nog weleens laten verkleuren. Wanneer je het door een professional laat doen hoef je daar in ieder geval niet bang voor te zijn.

 

Met deze tips kun je gedeeltelijk jouw eigen wollen tapijt reinigen, en wanneer je het echt grondig wilt laten doen kan je altijd nog naar een professionele service stappen. Zolang je maar weet dat enkel stofzuigen niet genoeg is om jouw wollen tapijt schoon te houden.

Stef