De Himalaya Zoutlamp, natuurlijke gezondheid op zijn best

Sceptisch, goedgelovig, kritisch, vertrouwen in de natuur zijn termen en woorden, die boven komen drijven als je het over de Himalaya zoutlamp hebt. Als je je echter niet voor één gat wilt laten vangen en geïnteresseerd raakt in deze wel heel aparte verlichtingsvorm, dan ga je op zoek naar informatie. Dat levert niet alleen kennis op over de werking van Himalaya zout en warmte zelf, maar ook veel algemene kennis over de werking van ionisatie in onze lucht.

Himalaya Zoutlamp

 

Wat is ionisatie precies en welke rol speelt het bij onze gezondheid?

Onze leefomgeving is vergeven van heel kleine, elektrisch neutrale deeltjes, moleculen en atomen. Onder invloed van bepaalde processen, bijvoorbeeld door het gebruik van specifieke ventilatoren, kunnen ze echter veranderen in deeltjes met een positieve of negatieve lading, ionen. Het is bewezen dat deze ionen door hun elektrische lading interactief zijn met de leefomgeving en deze op een positieve of negatieve manier kunnen beïnvloeden.

 

Wat doet een Himalaya zoutlamp of zoutsteen lamp?

Lucht met negatieve ionen is gezonder dan eentje die gevuld is met positieve. Hoewel de natuur zal streven naar een evenwicht, zorgt een Himalaya zoutlamp ervoor dat er negatieve ionen ontstaan, doordat de warmte van de lamp deze negatieve ionen vrijmaakt van het Himalaya zout. Uit onderzoek is gebleken dat dit een positief effect heeft op onder andere stofontwikkeling in huis, ademhaling en vermoeidheid. Een extra voordeel van een Himalaya lamp is dat het een zeer rustgevend licht uitstraalt.

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf en gebruik van een Himalaya zoutlamp?

Zorg ervoor dat je zeker weet dat er sprake is van het echte Himalaya zout en kies een vorm, die bij jou en je interieur past. Himalaya lampen komen namelijk voor in allerlei vormen en maten.

Daarnaast is het belangrijk de lamp op de juiste plek te zetten, de ondergrond te beschermen en regelmatig te stofzuigen. De negatieve ionen binden zich namelijk aan stof.

Overigens is er ook gewoon Himalaya zout verkrijgbaar, net zo te gebruiken als elk ander soort zout, maar veel gezonder door de aanwezigheid van allerlei sporenelementen en mineralen.

 

Of je nu sceptisch bent of gewoon gelooft in de kracht van de natuur, het kan zeker geen kwaad op zijn minst eens een keer een Himalaya zoutlamp uit te proberen.

 

Stef