Prusa i3 mk3: Veel mogelijkheden

De Prusa i3 mk3 heeft meer te bieden dan ooit tevoren. De i3 3D-printers in de reeks i3 zijn al lange tijd belangrijk in de wereld van het 3D-printen. Het is immers de meest gebruikte printer wereldwijd. Dat neemt niet weg dat er opnieuw voor gekozen is om een aantal belangrijke zaken verder te verbeteren of vernieuwen. Dit betekent dus ook dat het interessant is om er een aantal zaken uit te lichten om nader te bespreken. Denk dan bijvoorbeeld aan het heatbed of aan de sensors die gebruikt worden om de printer optimaal te laten werken.

Het heatbed

Belangrijk om mee te beginnen als het om de Prusa i3 mk3 gaat is het verwijderbare heatbed. Zo is er bijvoorbeeld een variant te krijgen met een powercoated heatbed. Dit verandert natuurlijk veel voor de experts die al meer ervaring met het gebruiken van een 3D-printer. Daardoor is het zo dat alles alleen maar nog steviger en sterker gemaakt kan worden. Uiteindelijk moet dit natuurlijk altijd het doel zijn wanneer er met een printer gewerkt wordt. Het is dus interessant om deze variant als goede optie te beschouwen. Dat maakt de mk3 alleen maar nog aantrekkelijker om als printer te gebruiken.

De verbeterde sensors

Wat misschien wel minstens zo belangrijk is als het powercoated heatbed, is het feit dat de Prusa i3 mk3 alleen maar nog betere sensors heeft gekregen. Daardoor is het niet alleen zo dat alles wat gemaakt wordt extra sterk is, maar ook nog eens zeer precies. Dit is dan ook precies de reden waarom de Prusa i3 zo vaak gebruikt wordt over de gehele wereld. Er is eigenlijk niets wat deze printer kan verstoren om optimale kwaliteit te bieden. Zelfs een stroomstoring hoeft geen probleem meer te zijn. Alleen al daarom is deze printer zeer zeker te noemen.

Stef