De basis van een blokhut – beste opties en aanbevelingen voor de bouw

Als het gaat om de aanschaf van een blokhut, richten de toekomstige eigenaars van blokhutten zich vooral op het ontwerp, de indeling en de kleur van de gevel. Als de eigenaren jarenlang van hun tuingebouw willen genieten, is de visuele uitstraling een belangrijk aspect. Wat de levensduur van de blokhut betreft, zijn er echter enkele technische of assemblage gerelateerde factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de kwaliteit van het hout, het constructiesysteem en de basis van uw blokhut. In dit artikel gaan we het laatste in detail bespreken. Wilt u meer weten? Blijf dit artikel dan lezen!

De vereisten voor een blokhutbasis

Net als bij elke andere constructie is de basis een zeer belangrijk onderdeel van een blokhut. Een hoogwaardige blokhutbasis zorgt ervoor dat uw tuingebouw niet in de grond zakt. Het voorkomt ook dat het vocht uit de grond wordt opgebouwd. Bovendien zal een goedgebouwde basis u ook helpen om de constructie correct te monteren, waardoor de vervorming van de houten structuur in de toekomst wordt voorkomen. Wat zijn de belangrijkste vereisten voor de blokhutbasis waaraan moet worden voldaan? Allereerst moet de basis sterk en duurzaam zijn (gezien het bodemtype), de bodem moet overeenkomen met de grootte van uw blokhut en moet ook zorgen voor een goede afwatering.

Basistypes voor blokhutten

De meest populaire vraag bij toekomstige eigenaren van een blokhut is meestal: “Welk type basis heeft een blokhut nodig”? Zoals vermeld, hangt het meestal af van het type grond en de blokhut zelf. Er zijn verschillende soorten blokhutten die worden aangeboden, maar de meest populaire basistypes onder de blokhutfabrikanten, bouwers en eigenaren zijn een betonnen basis, een basis gemaakt van straatstenen of funderingsblokken

Aanbevelingen voor de bouw

Als het gaat om het bouwen van een sterke en duurzame blokhutbasis, is het eerste wat u moet doen een type basis kiezen dat geschikt is voor uw tuin en blokhut. Ten tweede, maar misschien wel het belangrijkste, is de basis. Om lang te genieten van uw blokhut moet de basis op de juiste manier worden gelegd en geëgaliseerd. Zelfs materialen van de hoogste kwaliteit leveren geen sterke en duurzame basis als de constructie slecht wordt uitgevoerd. Daarom zijn hier de voornaamste bouwaanbevelingen: kies eerst de juiste locatie en bereid deze op de juiste manier voor door het gebied te ontdoen van struiken en bomen, ten tweede, tijdens het bouwproces, zorg ervoor dat de basis correct wordt gelegd en geëgaliseerd, om problemen in de toekomst te voorkomen.

We hopen dat dit artikel u inzicht heeft gegeven in de levensduur van blokhutten. Als u klaar bent om uw eigen blokhut aan te schaffen, ontdek dan het assortiment op Lugarde Nederland.

Stef