Pannenset voor een goedkoop prijs

Wat vind jij lekker naast een bakje koffie of thee smaken? De meeste Hollandse mensen houden wel van een gebakje. Zo heb je verschillende gebakjes die naast een kopje koffie smaken. De meest bekende gebakjes zijn: appeltaart, brownie, mokkataart en niet te vergeten tiramisu. Tiramisu is een bekende Italiaanse dessert. Als je dit letterlijk vertaald: trek mij omhoog. Deze dessert wordt vaak aan herstellende zieken gegeven, om beter op te knappen. De lagen van de tiramisu kun je zo hoog mogelijk maken. Ben je benieuwd hoe je een eigen tiramisu moet maken? Dan kun je na het lezen van deze tekst een eigen Italiaanse tiramisu maken.

Recept voor tiramisu

Je hebt de ingrediƫnten nodig:

  • 2 kopjes koffie
  • 40 lange vingers
  • 500 gram mascarpone
  • 5 eieren
  • 5 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels marsala
  • Bittere cacao

Als je deze ingrediƫnten compleet hebt, kun je beginnen met de bereiding. Pak een kom en klop de eierdooiers en de suiker totdat er een wit schuim uitkomt. Meng daarna de mascarpone er goed door, zodat er geen kleine stukjes overblijft. Ga rustig de eiwitten kloppen in het mengsel. Vervolgens meng je de koude koffie en de marsala in een diep bord. Doop de koekjes hierin onder. Nu mag je de helft van de koekjes op de boden van een ovenschaal leggen. Bedek dit met de helft van het mengsel. Vervolgens leg je er weer koekjes op, en bedek je het andere laag met de 2e helft van het mengsel. Om de tiramisu lekker te aten smaken. Hoor je de tiramisu het liefst 12 uur in de koelkast te laten. Als je van cacaopoeder houdt, dan kun je dit over de tiramisu strooien.

Set van pannen

Ben je opzoek naar een set van pannen? Dan is een pannenset het beste pakket waar jij opzoek naar bent.

Stef