Hoe zorg je voor frisse lucht op kantoor?

Het is bewezen dat zuurstof goed is voor je hersencapaciteit. Dit betekent dat je door middel van frisse lucht beter kunt werken. Dus als je een kantoor hebt, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in het kantoor komt. Voor het verzorgen van frisse lucht in een kantoor, zijn er een aantal dingen mogelijk. Heb je een eigen kantoor en wil je dat dit kantoor zo veel mogelijk frisse lucht bevat? Dan kun je de volgende tips waarschijnlijk goed gebruiken.

Een raam openzetten

Om te beginnen kun je ervoor kiezen om de ramen op het kantoor open te zetten, indien dit mogelijk is. Dit zal zorgen voor veel frisse lucht en veel zuurstof in het kantoor. Als je geen raam op je kantoor hebt is dit helaas niet mogelijk. In de winter is dit ook absoluut geen fijne optie. De werknemers op het kantoor zullen het hierdoor erg koud krijgen, en dit is niet wat je wilt. Je kunt er dan voor kiezen om een verwarming aan te zetten, maar dit gaat een hoop geld kosten en zal niet goed werken. Eigenlijk is een raam openen enkel een goede optie in de zomer.

Ventilatie

In veel gevallen is het verstandig om ventilatie op het kantoor aan te brengen. Door middel van deze ventilatie zal de uitgeademde lucht na een tijdje het kantoor verlaten en hier kan nieuwe frisse lucht met zuurstof terugkeren. Bij een afzuigkap zal de lucht via een spiorbuis naar buiten begeleid worden. Indien je momenteel nog geen ramen of afzuigkap of je kantoor hebt staan kunnen de werknemers op het kantoor minder goed presteren. Daarnaast kunnen zij last krijgen van hevige hoofdpijn en nog een hoop andere klachten door een tekort aan zuurstof. Kortom, wil je dat jouw personeel zo goed mogelijk presteert? Dan is het van belang om zo veel mogelijk frisse lucht op het kantoor te hebben.

Stef