Verschillende soorten spabaden

Steeds meer huishoudens overwegen de aankoop van een jacuzzi. Gek is dat niet, want een spabad biedt tal van voordelen! Het biedt ontspanning na een lange werkdag, biedt je de mogelijkheid gezellig bij te praten met een goede vriend of vriendin, biedt alle ruimte voor een romantische avond, enzovoorts. Bij een jacuzzi kopen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje. Wat maakt het ene spabad een betere keuze dan het andere?

Formaat van de jacuzzi voor in de tuin

De meeste mensen plaatsen de jacuzzi in de tuin. Het is belangrijk dat het formaat van de jacuzzi aansluit op de ruimte die de tuin hiervoor biedt. Je wilt voorkomen dat de tuin rommelig oogt, omdat de jacuzzi te groot is. Daarbij speelt ook mee, dat je de jacuzzi mogelijk voornamelijk met twee personen gebruikt. Een jacuzzi voor vier of vijf personen zorgt in dergelijke situaties voor een onnodig hoog energieverbruik. Zonde!

Aantal jets in het spabad

Een andere factor om rekening mee te houden, is het aantal jets in de spabaden. Des te meer jets een spabad heeft, des te meer bubbels zullen er ook gegenereerd worden. Kijk hierbij ook naar het formaat van deze jets. De grotere jets zorgen doorgaans voor een krachtigere straal, dan kleinere varianten. Bij een goedkoop spabad is het aantal jets aanmerkelijk lager dan in een relatief duur model.

Ombouw van een jacuzzi

Een derde factor is de ombouw van de jacuzzi. Sterk aan te raden is een model met een kunststof ombouw. Deze ombouw is eenvoudig schoon te houden, door de ombouw eens per paar maanden af te nemen met een vochtige doek. Zo blijft de jacuzzi langer mooi! Een alternatief is bijvoorbeeld een hottub met een houten ombouw. Het hout zal eens in de zoveel tijd opnieuw gelakt moeten worden.

Stef