Herfst/winter 2016-17 trends

Een evenement wat onmisbaar is geworden is Première Vision Fabrics dat twee maal per jaar duizenden bezoekers naar de beursvloer in Parijs trekt. Als een van de meest vooraanstaande stoffenbeurzen, presenteers het evenement modieuze collecties van ruim 1900 deelnemers uit 50 verschillende landen, met onmisbare mode trends die al ruim achttien maanden van te voren bekend worden gemaakt. Voor de herfst/winter 2016-17 editie, combineert Première Vision culturele, creatieve en technologische aspecten voor een frisse hedendaagse uitstraling. De gepresenteerde stijlen combineerden techniek en futurisme met hedendaagse ambachten en rustieke natuur, waardoor de moderne esthetiek stevig in het hier en nu werd geplaatst. Een herfstachtige comfort was ook belangrijk in de stoffencollecties, waarbij de thema imperfecte schoonheid een distressed tintje verleende aan lichte, gevulde en gewatteerde stoffen. Hier in worden die drie nieuwe inspirerende stof trends geanalyseerd.

Technische stoffen met knapperige en frisse manieren helemaal omgetoverd om gekreukelde en gerimpelde effecten te creëren. Je kunt ook als je een futuristische look wilt hebben een maan achtige glans toevoegen, en dat doe je met behulp van een glanzende metallic finish of een donkere Space Age palet. De hightech pixel prints worden voor de nieuwe collectie met wat gedempte tinten en wat wazige effecten verzacht. Waardoor de stoffen een update krijgen met een hedendaagse gedigitaliseerde esthetiek. Maar voor een wat luxere uitstraling, worden technische looks voorzien van kanten texturen en satijnen afwerkingen. Ideaal voor wintercollecties, zien ze troostrijke breisels uitgevoerd in zachte wollen garen met traditionele Scandinavische motieven. Ergens, inspireren Noorse interieurs grafische bekledingsstoffen met een retro gevoel, Oppervlaktes variëren ook van zacht tot landelijk.

Belangrijke tijdens de voorjaar/zomer 2016

Naar talloze collecties te hebben gepresenteerd aan branche genoten van over de hele wereld is de laatste beurzen seizoen ten einde. Van Bread & Butter in Berlijn en Première Classe in Parijs tot Scoop, Tranoi Femme, Who’s Next en nog vele anderen, presenteerde iedere beurs een diverse reeks S/S16 producten met een combinatie van nieuwe en gevestigde merken, veel ervan zullen van invloed zijn op de stijlen in 2016. De beurzen zijn geanalyseerd en een reeks nieuwe producten geselecteerd, waarbij de meeste trendy en modieuze looks waarmee de damesmode geüpdatet wordt, uitgelicht zijn hier. Hier kun je op het gebied van mode, accessoires en schoenen ontdekken.

Er is een belangrijke modelsilhouet die zijn opwachting maakt voor jassen, regenjassen en Jacks krijgen een nieuw, kraagloos ontwerp. De plastic stof die gebruikt zorgt voor waterdichtheid tijdens een lentebui, uitgevoerd in pastel of metallic tinten voor een hedendaagse uitstraling. Extra interessante details kunnen toegevoegd worden met appliqués of getextureerde oppervlakken. Functionele utilitaire esthetiek wordt deze zomer speels, en zorgt ervoor dat er uitgesproken stukken komen in de modieuze sieraden collectie. Het draait ook voornamelijk om armbanden en kettingen, uitgevoerde en ongebruikelijke combinaties van touw, plastic en metalen details. DE kleuraccenten en streepjes prints accentueren de speelse elementen.

De schoeisel krijgen de sportieve schoenen een update met een variatie op textuur. Hier wordt gebruik gemaakt van panelen van diverse structuren. Meshpanelen bevinden zich op verschillende delen van de schoen. En contrasteren met andere materialen zoals leer en suède. Kleur en printcombinaties versterken het ratjetoe effect, met als gevolg atletische stijlen met een speelse ondertoon.

Stef