Landelijke slaapkamer inrichting

De laatste jaren gaan steeds meer huishoudens, hotels en interieurstylisten voor de landelijke slaapkamer inrichting. Deze stijl is helemaal hot op het gebied van wonen en inrichting. Voor de ultieme woonbeleving is deze landelijke stijl enorm aan te raden. De landelijke woonstijl geeft orde, is overzichtelijk, speels, lief, zacht en toch zeer stijlvol. Is uw slaapkamer toe aan een verandering? Ga voor de landelijk stijl.

landelijke slaapkamerWat is de landelijke inrichting?

De landelijke inrichting kenmerkt zich aan de rustieke sfeer die het uitstraalt. Landelijk zoals je van het platteland of het boerenleven zou verwachten, maar dan in een nieuw jasje. Het belangrijkste van de landelijke inrichting is de rust, het lawaai, de drukte van de stad moet deze stijl zo goed mogelijk weten te verbannen. De rust wordt uitgestraald met zachte kleuren en lieflijke motieven, bloemetjes en blokjesmotieven zien we vaak terug bij deze stijl. Daarnaast is hout kenmerkend voor deze stijl. Hout is terug te zien in de oude houten vloeren, in de (nacht) kasten en ook een houten bed frame zien we vaak terug. Het gebruik van kant is ook onmiskenbaar voor de landelijke stijl. Kant als speels detail voor bijvoorbeeld het beddengoed, als dun laken voor op het bed of bij de lampenkappen.

 

De laatste trends

De landelijke inrichting kent ook steeds nieuwe trends. De landelijke inrichting kent ook subcategorieën qua stijl. Zo is er de cottage stijl, Scandinavische stijl en modern landelijk. Deze drie categorieën zijn vertegenwoordigen allemaal de landelijke stijl maar zijn onderling toch verschillend. De laatste jaren nemen de Scandinavische stijl en modern landelijk het roer over van de cottage stijl die jaren geleden veel populairder was. Wat de laatste tijd helemaal in is voor een landelijke slaapkamer inrichting is de krijtverf voor houten objecten, typisch Scandinavisch. Krijtverf zorgt voor een lichte bedekking van het hout en voor een gewassen effect. Vaak wordt gebruik gemaakt van witte verf. Typerend voor modern landelijk is de leegte die zorgt voor het rustieke effect van de landelijke inrichting. Geen bloemetjesmotieven meer maar effen, zachten kleuren die rust uitstralen.

Is jouw slaapkamer interieur toe aan een verandering? Dan is de landelijke slaapkamer inrichting de ideale oplossing. Deze stijl is de laatste jaren erg populair en past in ieders huishouden. Ga voor de cottagestijl, modern landelijk of de Scandinavische stijl. De rustiek sfeer van de landelijke inrichting zorgen voor een fantastische woonbeleving.

Stef